PROF. UNIV. DR. ALEXANDRU VLADIMIR CIUREA, MEDIC PRIMAR NEUROCHIRURG: Creierul se culca odata cu gainile, este foarte clar, si cand se trezeste? Odata cu cososii.

Un somn odihnitor este indeajuns pentru o zi productiva, spun specialistii.

PROF. UNIV. DR. ALEXANDRU VLADIMIR CIUREA: Deci primul ar fi apa, trebuie sa ne trezim sa bem apa, apa plata, si sa bem cat mai mult, pentru ca e simplu, curatam organismul.

Al doilea, creierului trebuie sa ii dam aer. Si al treilea lucru, este tot a mic, este activitatea. 

Citeste si: Concediu non-stop pentru 7.500 de bucureșteni care au investit deștept

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ana Marin este instructor de yoga de 4 ani. Pentru ea, rutina de dimineata este foarte importanta, se trezeste in fiecare zi la ora 6 si respecta cu rigurozitate programul matinal.

ANA MARIN, INSTRUCTOR YOGA: Incep sa fac niste exercitii de respiratie, sa ma revigorez, iar mai spoi un pic de stretching, un pic de yoga, daca am timp ies sa alerg si dupa care imi continui ziua plina de energie.

Isi rezerva cateva ore dimineata exclusiv pentru relaxare. Sta departe de retelele de socializare, timp in care isi stabileste prioritatile.

Specialistii atrag atentia ca cea mai importanta masa a zilei este micul dejun.

PROF. UNIV. DR. ALEXANDRU VLADIMIR CIUREA: Creierul mai are nevoie in afara de oxigen si de alimentatie de dimineata si nu de zahar rafinat ci de glucoza, care merge in creier si se gaseste in legume, in fructe, in amidon, in paine si in miere.

Mierea este foarte buna pentru creierul uman.

Numai ca multi nu tin cont de aceste sfaturi.

Micul dejun si miscarea de dimineata nu prea isi gasesc locul in programul nostru, ceea ce, in timp, poate duce la consecinte neplacute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si