"Noua lege a pensiilor vine cu schimbări drastice. Pensionarii români îşi pot calcula singuri acasă câţi bani vor lua în plus la recalcularea din septembrie, pe baza unei formule simple. Se vor lua în calcul inclusiv perioadele de studii, cele de armată sau orele suplimentare. Diana Buzea vine cu toate datele", a transmis Cristian Sabbagh.

Cum se calculează noile pensii?

"Noua lege a pensiilor, care aduce bani mai mulţi pentru români, vine şi cu o nouă formulă de calcul pe care oamenii o pot face acasă de acum, ca să ştie ce sume vor primi

din toamnă. Calculul pensiei va ține cont de valoarea punctului de referință de 81 de lei, înmulțit cu punctele acumulate pe bază de contributivitate, stabilitate și cu cele pentru perioade asimilate și necontributive.

Așadar se vor adăuga și anii din armată, șomaj sau facultate (0,25 puncte de fiecare an), inclusiv orele suplimentare. Spre exemplu, dacă acum o persoană are pe decizia de pensionare 40 de puncte, se vor adaugă și cele pentru perioade asimilitae și de stabilitate, de exemplu pentru armată și facultate, vom avea încă 6,25 puncte. Deci, în total, pensia se va calcula în funcție de valoarea punctului de referință însumat cu 46,25 puncte și ajunge la un total de peste 3700 de lei", a transmis Diana Buzea, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Pensiile pot să scadă după recalculare! Ce prevede un articol-bombă din "Normele de aplicare a legii pensiilor"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si