Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Cum va fi vremea în martie. Meteorologii anunță temperaturi nefirești

Luna martie va fi nefiresc de caldă, anunță meteorologii, care pun anomalia vremii pe seama încălzirii globale. În două săptămâni, am avut trei anotimpuri presărate însă de fenomene bizare. Chiar dacă ne sperie, trebuie să ne obișnuim cu rafalele violente de vânt, cu norii negri ca tăciunele și cu furtunile de nisip. Nu este exclus să ne confruntăm cu ele în viitorul apropiat.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Furtunile de nisip- asemenea celei care a măturat sudul țării- o să tot avem, ne transmit meterologii. Seceta prelungită, care a transformat ogoarele altădată verzi, în țărână, se prelungește amenințător. În luna martie, vom avea temperaturi ridicate, potrivite mai degrabă pentru o vară timpurie.

ROXANA BOJARIU, climatolog: Numărul de luni mai calde, de ani mai calzi devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce semnalul incalzirii globale evolueaza si el. Evident că și în România simțim efectele. Avem temperaturi în multe regiuni cu peste 10 grade fata de cat ar fi normal.

În primele zile ale lunii martie, temperaturile vor crește până la 20 de grade, iar șansele să plouă zdravăn, sunt mici. Chiar și-așa, norii tot se adună însă doar ca să vestească manifestări urâte ale naturii. Meteorologii le numesc fenomene extreme și dacă nu ne-am obișnuit cu ele, vom avea ocazia, anul acesta.

Citeste si: Vremea schimbă foaia. Anunț suprinzător de la meteo!

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

ROXANA BOJARIU: Aceste conditii pentru fenomenele de tipul furtunilor extreme care vin cu tornade sunt nuantate, favorizate de incalzirea globala. Frecventa si intensitatea tornadelor s ar putea sa creasca in zona Romaniei, in viitor.

Iarna fără pic de ger- prin care am trecut pe nesimțite- este văzută de specialiști tot ca un efect al încălzirii globale. Fenomenul alarmant care afectează întreaga planetă a dus- anul trecut- la topirea ghețarilor de pe suprafața pământului.

Potrivit celor mai recente date oferite de NASA, în urmă cu aproape 40 de ani, stratul de gheață se întindea pe o suprafață de aproape două milioane de kilometri pătrați, iar în prezent, suprafața cu ghețari a scăzut periculos, până la 100.000 kilometri pătrați.

Citeste si: Dragobetele- Simbolul tinereţii, al veseliei, este protectorul îndrăgostiţilor în tradiţia românească

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI