Născută la Oradea, Dora Tapos și-a petrecut vacanțele din ultimii ani, în Dubai. În urmă cu câteva luni, și-a cumpărat prima locuință acolo.

Mi-am cumpărat un apartament de 90 de metri pătrați, l-am luat în DownTown, Dubai, pentru că m-a atras foarte mult zona aceea, fiind foarte multe restaurante, centre comerciale. Apartamentul meu a costat aproximativ 300.000 de euro.

Investiție de teama războiului

Tânăra a fost încântată de oameni, de siguranța și de felul în care funcționează economia de acolo, însă recunoaște că a decis să investească în orașul viitorului, în special din cauza războiului din Ucraina.

M-am interesat și este o zonă sigură, nu au conflicte, au un stil de viață foarte bun, este foarte bine de trăit acolo. În plus cu problemele care sunt acum la vecini, cu războiul și cu tot ce se întâmplă am considerat că este bine să investesc și acolo. Nu este birocrație, e totul negru pe alb, totul se realizează digital, adică nu te duci la niciun ghișeu, să stai să te rogi de oameni.

Momentan, apartamentul este dat în chirie, iar Dora îl folosește doar câteva săptămâni pe an. Nu este singura care a ales să își investească banii in Emirate. Reprezentanții agențiilor de imobiliare spun că a devenit un trend pentru români, în ultimii doi ani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Clienții investesc în continuare în România, dar o parte dintre ei s-au reorientat spre o altă destinație mai sigură, ferită de pericole, cu preponderență în Dubai.

Imobilele se pot cumpăra în rate, se pot plăti parțial, ei se ocupă pe toată perioada contractuală de închirierea imobilului, a declarat Lăcrămioara Deseanu, managerul unei agenții imobiliare.

Cel mai ieftin apartament în Dubai costă aproximativ 150.000 de euro, cum este cazul unui studio de 40 de metri pătrați, pe care îl primești mobilat și utilat la cheie. Chiriile sunt însă enorme, iar profitul pentru proprietar poate fi de ordinul miilor de euro.

Citește și: Cel mai bogat câștigător la loto a achiziționat o vilă de lux „îngrozitoare”! Proprietatea din Los Angeles pe care Edwin a cheltuit 47 de milioane de dolari

În Dubai, pentru un apartament de 100 de metri pătraţi, din chirii, un proprietar își poate recupera investiția în 10 ani. În Oradea, în schimb, pentru un apartament cu aceeași suprafață, investiția se recuperează în aproximativ 21 de ani.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

De curând, un complex de locuințe din Dubai, care avea în componență sute de apartamente, s-a vândut online, în doar câteva minute. Anul trecut, rușii ocupau primul loc în topul investitorilor din Dubai, în timp ce românii s-au clasat pe locul zece.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si