Festivalul „Jivitputrika” presupune ca femeile să postească timp de trei zile, fără să mănânce sau să bea, iar apoi să facă o baie sfântă în râuri pentru prosperitatea și viața lungă a copiilor lor, potrivit Times of India.

Citește și: VIDEO 20 de copii au murit după ce autobuzul școlar în care se aflau a luat foc! Elevii au fost arși de vii

Festivalul se întinde pe trei zile, ritualul principal implicând un post strict de nirjala, ceea ce înseamnă că nu se consumă apă în timpul postului.

Postul este considerat o expresie a devotamentului și iubirii unei mame, cu credința că va aduce binecuvântări divine asupra copiilor ei.

Cum au murit zeci de copii la festivalul religios din India

Festivalul își are rădăcinile în mitologia hindusă, în special povestea regelui Jimutavahana, al cărui sacrificiu pentru bunăstarea celorlalți este comemorat în această perioadă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Autoritățile au trimis un elicopter în localitatea Țăndărei. Peste 200 de polițiști și jandarmi au descins în mai multe case- wowbiz.ro

Din nefericire, la festivalul din acest an, cel puțin 46 de persoane, dintre care 37 de copii, au murit înecate în timp ce se scăldau în râurile și lacurile umflate de inundațiile puternice din

statul Bihar. 

Guvernul din Bihar a anunțat o compensație de 400.000 de rupii (aprox. 4800 dolari) pentru familiile victimelor.

Incidente mortale la evenimentele religioase din India

Incidentele mortale sunt frecvente la lăcașurile de cult în timpul festivalurilor religioase majore din India, potrivit The Guardian.

Anul trecut, presa locală a raportat că 22 de persoane s-au înecat într-o perioadă de 24 de ore în Bihar, majoritatea în timpul aceluiași festival religios.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si