Magazinele n-au sisteme antifurt la cât de multe produse au ajuns ținta hoților. Ca să nu dispară văzând cu ochii- unii comercianții au venit cu o metodă nouă- lasă la raft doar ambalajul, iar cei care într-adevăr vor să cumpere produsul, îl primesc la casă. Și în străinătate se întâmplă la fel. Acolo uleiul de măsline- care s-a scumpit enorm- îl vezi doar în poză în unele magazine, a

transmis Cristian Sabbagh.

De frica hoților expun doar ambalajul

N-a furat nimeni nimic în cazul de față- ci e noua tactică a magazinelor de a se proteja de hoții care le calcă pragul tot mai des. La raft am găsit doar ambalajul unei creme în valoare de 70 de lei. Produsul nu este expus. Dacă vrei să-l cumperi- trebuie să-l ceri angajaților.

S-a ajuns aici pentru că tot mai multe produse scumpe dispar de la raft fără să fie plătite. Iar alarme antifurt nu pot fi puse pe toate produsele.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

Le fură! Am văzut într-o zi un domn, îmbrăcat elegant, frumos. Eram aici. L-am văzut, avea o pâine în mână. A venit, a luat o cutie de praline de 42 de lei, deci nu o să îl uit niciodată, s-a întors așa, s-a întors așa, când am ridicat capul nu mai avea pralinele, avea doar pâinea în mână. Mă, zic, ce face ăsta?! Avea haina largă și în spate la geacă avea un loc special făcut!,

a spus un angajat.

„Știți cum e.... când iese! Știți că sunt mulți care.... nu se lasă niciodată de furat!”, a spus un român.

Cașcavalul, salamul de Sibiu și cafeaua sunt printre cele mai furate produse. Nu numai alimentele scumpe au ajuns pe lista hoților, am descoperit la raft și o tabletă de ciocolată cu alarmă.

„Și la deodorante, la chestii bărbătești... sunt în cutiuțe așa!”, a spus un român.

Cautam masuri ca hoții au si ei contra masurile lor. Intenționăm sa folosim inteligenta artificială, recunoașterea facila, sa depistam hoții de la intrarea in magazin sa fim avertizați, a declarat Feliciu Paraschiv, directorul unui lanț de supermarketuri.

Nu doar la noi a luat amploare fenomenul. Prădate sunt și magazinele din Spania- de pildă. Pentru că hoții furau des uleiul de măsline, angajații au pus la raft doar poze cu produsele sau chiar sticle goale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si