Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Încă o viață dacă ar încerca să îndrepte răul făcut, autorii celor mai șocante fapte petrecute în ultimii 10 ani, la Iași, probabil că n-ar reuși: spirtul pe care l-au vândut a ucis 17 oameni, iar familiile morților le cer despăgubiri colosale. Pe lângă averea pe care ar putea fi nevoiți s-o plătească rudelor îndurerate, cei 3 bărbați sunt acuzați de omor calificat.

Spirt contrafăcut pe piață- despăgubiri uriașe pentru oamenii morți

Spirtul ucigaș s-a aflat la vânzare în mai multe magazine sătești numai că în loc să-l folosească pe post de dezinfectat, cei care au cumpărat alcoolul sanitar l-au dat pe gât. 10 dintre ei nu s-au mai trezit din beție și până s-au dumirit autoritățile de la ce-au murit, spirtul contrafăcut a mai răpus 7 vieți.

Scăpați au fost doar cei care beau alcoolul sanitar ca pe apă, ori cei care l-au diluat ca să aibă mai mult:
„Neajunsurile... Neajunsurile și asta consumăm. Vodca e zece lei, jumăte de litru și o bei ca apa, ca apa, dar ăsta, înțelegi altceva, trebuie să muncești, să ai putere. Am servit, nu spun că n-am servit. Am servit!
Am făcut dintr-o jumătate, patru litri. Am băut, n-am mai băut peste noapte și de dimineață tot treaz eram”, spun oamenii.

Oamenii care au băut spirt contrafăcut morți, rudele vor bani

La scurt timp, polițiștii aveau să afle că alcoolul sanitar a fost fabricat- într-un depozit din Ilfov- de un iordanian și doi irakieni. Cei trei bărbați au fost arestați pentru ucidere din culpă însă după verificări amănunțite, procurorii au schimbat încadrarea juridică și îi consideră vinovați de omor calificat. Cetățenii străini au fost trimiși în judecată de curând și au aflat- din boxa acuzaților- ce pretenții au familiile îndurerate de la ei. Aproape 900 de mii de lei, adică echivalentul a peste 180 000 de euro cer doar o parte din rudele morților. Ceilalți nu s-au hotărât încă pentru că procesul este abia la început.
„Am trecut peste drum și eu credeam că e un singur mort, dar sunt trei. Erau trei morți fiecare în câte-o mașină”, spun sătenii.
Dacă vor fi găsiți vinovați, străinii riscă să intre în spatele gratiilor pentru tot restul vieții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si