,,Un nou sistem de etichetare a produselor la raft a născut dezbateri aprinse pe internet. Cei mai mulți au crezut că este vorba despre camere antifurt atașate fiecărui produs, doar că realitatea este alta. Oricum, găselnița comercianților poate deveni o capcană pentru a prinde hoții de alimente, spun specialiștii'', a transmis Christian Sabbagh. 

Citește și: Imaginația unor hoți a depășit toate așteptările. Doi bărbați au furat mai multe bucăți din linia de tramvai

Isteria „camerelor antifurt” la raft

O filmare în supermarket în care un senzor apare in dreptul etichetei la chips-uri a devenit virala pe rețelele de socializare. Internauții au crezut că ar fi o camera de supraveghere care să îi prindă în fapt pe posibilii hoți.

Doar că prețurile însoțite de camere de filmat nu s-au inventat încă, iar ceea ce vedem în imagini sunt, de fapt, etichete electronice.

,,Un fel de hârtie electronică, ce poate de la distanță să fie accesată prin intermediul unor raze infraroșu. E un mic senzor care primește razele atra și schimbă prețul pe etichetă. Ca ar fi o camera video...vă dați seama că ar fi imposibil să ai într-un magazin 15-20 de mii de camere video pe care ar trebui să le vezi undeva pe niște monitoare'', a transmis Feliciu Paraschiv, retailer.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu puțini sunt cei care se lasă păcăliți de noua găselniță a comercianților.

Iar un astfel de sistem ar putea să fie o capcană numai bună pentru cei care se gândesc să fure din magazine.

,,Cameră de luat vederi? Așa pare, nu? Ca să îi supravegheze pe clienți, având în vedere scumpirile se fură mai orice în momentul de față. Crezi că e o metodă bună să sperii hoții? Cred că da, dacă și pe mine m-a dus cu gândul și eu nu sunt hoț de fel'', a spus un martor.

,,Posibil să se sperie, că zic că sunt filmați și orice e posibil.''

,,Dacă ne uitam la date, ce s-a întâmplat data cu răspândirea caselor self check-out in magazine este că a crescut numărul furturilor'', a spus Alexandru Dincovici, antropolog.

Cu toate că fenomenul furturilor din magazine e în floare, o cameră de filmare atașată fiecărui produs de la raft ar fi o investișie mult prea mare, spun retailerii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

,,O etichetă de genul ăsta în faza asta de e-paper costă cam 10 euro.

Dacă ar fi camere video ar trebui să coste undeva la 30-40 de euro și ar fi extrem de scumpe'', a transmis Feliciu Paraschiv, retailer.

Furturile din magazine țin pasul cu inflația arată date recente. Numai anul trecut, într-un mare lanț de hypermarketuri furturile de alimente s-au dublat față de acum doi ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si