Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Dezvăluiri șocante în dosarul fostului șef DGIPI. Cum ajungeau drogurile în România

"Cum ajungeau oare coletele pline cu droguri în România?", se întreabă toți cei care au auzit despre retreat-ul din Dâmbovița, unde invitații halucinau la ritualuri, "îmbătați" de băutura oferită de un șaman. Ierburile din care se fierbea ceaiul erau trimise prin curierat și prin poștă, spun surse din anchetă, iar cărăușii răspândiți ca o caracatiță în Europa aveau grijă ca în dreptul numelui să nu treacă vreun expeditor.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Coletele erau lipite cu o bandă adezivă inscripționată "Poliția Română". Deși ceremoniile spirituale erau relativ publice, nu oricine intra în cercul așa zis exclusivist, iar mărturiile angajaților care au lucrat acolo, stau drept dovadă. Niciunul nu rămânea după lăsarea serii în resortul unde se consumau droguri.

Ierburile din care se prepară ayahuasca erau înfășurate în folii, ori în diverse recipiente, apoi împachetate în colete de carton și sigiliate, ulterior, cu bandă adezivă. La expeditor, cărăușul omitea intenționat să treacă vreun nume însă la destinatar, pe unul din pachete, anchetatorii au descoperit litera "V". Vanessa Youness, medic de profesie, școlit la Cluj și fondatoarea clinicii de welness din județul Dâmbovița ar fi fost misteriosul adresant.

Alături de partenerul de viață, Gelu Oltean, fost șef al DGIPI, tânăra care și-a construit un imperiu din promovarea terapiilor alternative, organiza ședințe unde invitaților le era servită băutura halucinogenă.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Imagini din clinica în care Gelu Oltean ar fi organizat întâlniri unde se consumau droguri

LOREDANA SALOMIA- reporter Kanal D: Vila din spatele meu avea- aproape tot timpul- încăperile ocupate. Pe durata șederii oaspeților, Vanessa Youness locuia în altă parte, într-o anexă, aflată la mica distanță. Cât despre angajați, aceștia părăseau domeniul odată cu lăsarea serii.



.Când aveau loc ritualuri, înăuntru erau zeci de participanți, femei și bărbați de toate vârstele. Potrivit anchetatorilor, cei mai mulți aflau de evenimentele la care se consuma ayahuasca de pe site-ul șamanului, denumit sugestiv "Ușa Ascunsă".

Odată înscriși, cei care voiau să participe primeau răspunsul printr-un mail, în subsolul căruia figurau datele unei firme de turism înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man din Marea Irlandei.

Semnătura era tot o inițială, la fel ca pe colete. Litera "T" vine, se pare, de la Thomas- cetățeanul britanic, care spunea că e șaman și îi ghida pe participanții la ceremonii, când halucinau. Ceremoniile așa-zis spirituale ar fi avut loc mai mereu în prezența cuplului Oltean-Youness și niciodată de față cu angajații resort-ului.

Cu toate acestea, la audieri, Oltean și Youness au declarat că nu știau că ceaiul conține un drog de mare risc și dau vina pe șaman, care l-ar fi preparat. Cetățeanul englez a susținut, la rândul său, că a vindecat miniștri, prim miniștri și oameni de afaceri.

Pe de altă parte, când au fost întrebați despre subtanțele interzise găsite in anexa casei, Oltean a recunoscut că le-a primit din America de Sud, în vreme cea ea a susținut că aparțin străinului.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

La descinderi, anchetatorii au descoperit în camera unde s-a desfășurat ritualul, mai multe capsule cu o substanță încă necunoscută și pungi de plastic cu fragmente vegetale uscate, care fuseseră sigilate cu bandă autoadezivă inscripționată "Poliția Română". Într-o altă încăpere, anchetatorii au mai dat peste două recipiente cu același lichid maro. Cel mai probabil, conținutul era folosit la ayahuasca. Ceaiul le era servit invitaților în pocale de metal și efectele sale halucinogene durau până la șase ore.

Rituarile cu droguri ar fi continuat poate și acum dacă unul dintre cărăuși nu s-ar fi abătut de la procedura standard de livrare. Breșa din rețea le-a permis polițiștilor să îl intercepteze și odată capturat, traficantul a dat în vileag totul. În prezent, Vanessa Youness, Gelu Oltean și cetățeanul britanic se află în arestul IPJ Brașov și sunt cercetați pentru trafic de droguri de mare risc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI