Nu mai este un secret că în Ardeal găsim orașul cu cel mai scump trai din România: Cluj-Napoca.

Orașele în care se trăiește scump, dar bine

Să-ți cumperi un apartament este o adevărată provocare, iar piața făcută la supermarket, apa plată sau o simplă sticlă cu bere sunt tot mai scumpe.

„- Cât de scump e Clujul?

- Foarte scump!”

„Tot Clujul mi se pare cel mai scump, am fost în diferite orașe dar cam scump aici.”

Citeste si: VIDEO| Construcțiile, domeniul care a sfidat pandemia! Un macaragiu este mai bine plătit decât un arhitect

Cluj-Napoca, mai scump cu 10% față de Sibiu

Cifrele recente arată că la Cluj-Napoca traiul te costă cu 10 procente mai mult decât la Sibiu.

Anca Marin, corespondent Kanal D: „Dacă alegeți să vă beți cafeaua într-un restaurant din Sibiu veți scoate din buzunare 7 lei. Ceva mai ieftin veți ieși dacă alegeți să o luați la pachet. În acest caz prețurile încep de la 5 lei.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Misterioasele domuri Bungle Bungles: aici au fost descoperite cele mai vechi forme de viață de pe Pământ- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Silvia Cseh, corespondent Kanal D: „O cafea comandată în centrul Clujului costă 10 lei, prețul este același și în cazul cafelei luate la pachet.”

Pe aceeași lungime de undă stau, însă, cele două orașe atunci când vine vorba de meniul de prânz, care variază între 20 și 25 de lei. La Sibiu, de pildă, ciorba caldă și felul doi sunt cele mai comandate produse în timpul zilei, atunci când angajații din corporații ies la masă:

Marius Rafa, proprietar restaurant: „Am rămas la același preț de 22 de lei de doi ani de zile doar pentru a încuraja ieșirea la restaurant mai ales la prânz. De exemplu, astăzi avem o ciorbă de rață care este extraordinar de bună, mie îmi place de înnebunesc, iar pentru felul principal avem văcuță cu un sos brun, un orez.”

Citeste si: Prețul petrolului crește pe fondul invaziei ruse în Ucraina

Potrivit numbeo.com, platformă ce analizează nivelul de trai din marile orașe ale lumii, o familie cu 2 copii, din Sibiu, are nevoie de un venit mediu de aproximativ 7.500 de lei lunar. O parte din sumele cheltuite zilnic sunt și pentru transportul în comun.

Anca Marin, corespondent Kanal D: „În Sibiu, un bilet de autobuz costă 2 lei. Acesta dă dreptul la o singură călătorie fără întrerupere și doar în vehiculul în care a fost validat.”

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Robi, dezvăluiri surprinzătoare despre doi concurenții din Casa Iubirii, sezonul 4. Ce a spus Moldo despre Iasmina: "Îl cred și o să spun și de ce"- radioimpuls.ro

Citeste si: Mircea Badea ironizează prezența lui Ponta la învestirea din SUA: Deci acum e trump-ist, când a pierdut Trump era biden-ist- antena3.ro

Silvia Cseh, corespondent Kanal D: „La Cluj, în schimb, un bilet costă 2,50 bani și este valabil doar pe liniile din oraș.”    

Diferențe uriașe de trai între marile orașe ale României. Ce are Sibiul în plus față de Cluj-Napoca?

Diferențe uriașe de trai între marile orașe ale României. Ce are Sibiul în plus față de Cluj-Napoca?

[Sursa foto: PixaBay]

Deși ambele orașe din România sunt vizitate de turiști din toată lumea, de trăit pe termen lung Clujul este în topul preferințelor. Tocmai de aceea, chiriile aici sunt cu 54% mai scumpe decât în inima Transilvaniei.

Citeste si: Un sucevean s-a certat cu soția și a vrut să plece la război, în Ucraina! Ce s-a întâmplat cu bărbatul când a ajuns la graniță

VIDEO: Vezi materialul în cadrul jurnalului Știrile Kanal D 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si