Cuplul de cercetători britanici, soț-soție, au fost bătuți până la moarte și aruncați la crocodili de trei indivizi cu presupuse legături cu ISIS.

Citește și: Ce trebuie știut despre Arcturus, noua variantă SARS-CoV-2 aflată în atenția OMS

Criminalii au cheltuit apoi 37.000 de lire sterline (aprox. 45.000 euro) din cardurile lor de credit, informează Mirror.co.uk.

Într-un proces reluat la Înalta Curte de la Durban, a fost prezentată miercuri cauza morții celor doi botaniştii de renume mondial Rod Saunders, în vârstă de 74 de ani, şi soţia sa Rachel, în vârstă de 63 de ani.

botanisti crocodili

Rod Saunders, în vârstă de 74 de ani, şi soţia sa Rachel, în vârstă de 63 de ani

[Sursa foto: Twitter]

Ei au fost atacaţi în 2018, în timp ce cercetau o regiune montană din Africa de Sud, în căutarea unor seminţe rare.

Botaniștii au murit în urma unei traumatisme contondente, a declarat astăzi un medic în fața instanței.

Cine sunt criminalii care i-au aruncat la crocodili

Trei persoane, Sayfudeen Aslam Del Vecchio, în vârstă de 41 de ani, soția sa Bibi Fatima Patel, în vârstă de 30 de ani, și malawianul Mussa Ahmed Jackson, în vârstă de 35 de ani, au fost acuzați de jaf brutal și ucidere în cazul botaniștilor britanici.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: A murit Sandu Manu, regizor și profesor universitar

Potrivit acuzațiilor, cei trei au pus trupurile botaniștilor bătuți în saci de dormit și i-au aruncat de pe un pod într-un râu infestat de crocodili.

Botaniști aruncați la crocodili 

Botaniști aruncați la crocodili 

[Sursa foto: Facebook]

Un medic a spus instanței că o examinare a cadavrelor a arătat că ele au fost sfâșiate de crocodili.

Rănile cadavrelor sugerează că s-au hrănit animale cu ele. De exemplu, un crocodil, din cauza pierderii de țesut în brațe, gât și piept. Odată ce cadavrele au fost împinse pe mal, și câinii și șobolanii s-ar fi putut hrăni cu ele”, a precizat medicul.

Citește și: VIDEO- Noi atracții la Zoo Sibiu! Cei patru pui au fost născuți în urmă cu o săptămână

Inițial se credea că au murit în urma unei răni accidentale. Microbiologul dr. Rachel Saunders și horticultorul Rodney, care au fost căsătoriți timp de 30 de ani, au petrecut șase luni pe an în munții îndepărtați din Africa de Sud căutând semințe rare de plante Gladioli.

Soții Saunder și-au părăsit casa din Cape Town pe 4 februarie 2018, pentru a se întâlni cu o echipă de film documentar al BBC TV, aflată la 900 de mile depărtare, în Munții Drakensberg, pentru a filma un episod pentru Gardeners World.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ei au fost intervievați de prezentatorul Nick Bailey în timp ce căutau semințe rare de gladiole.

Un selfie făcut de Nicck Bailey și postat pe contul său de Twitter și o fotografie făcută de producătorul Robin Matthews au fost ultimele fotografii cu cei doi în viață.

Botaniști britanici aruncați într-un râu infestat de crocodili 

Ultima filmare cu cei doi botaniști în viață, la BBC

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si