„Din sute de opere de artă expuse la Iași, în zona centrală, două nasc controverse. Unii trecători nu înțeleg nici mesajul, nici de ce sculpturile au fost amplasate atât de aproape de statuile unor voievozi. De cealaltă parte, artiștii sunt de părere că atât timp cât operele stârnesc intrigă și sentimente dintre cele mai diverse înseamnă că și-au atins scopul”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Opere de artă ce stârnesc controverse în Iași

Aceste două opere de artă atrag reacții diverse. Sunt expuse în centrul municipiului Iași, în cadrul unui eveniment dedicat sculptorilor români.
Una dintre sculpturi reprezintă un omagiu adus medicilor care au luptat cu pandemia Covid. Opera de artă confecționată din rășină și fibră de sticlă înfățișează doi medici, îmbrăcați în combinezoane, care își trag sufletul pe o bancă după munca epuizantă.
„Prima oară am crezut că sunt vii și după asta mi-am dat seama că atenționează ceva. După costumație asta mi-a venit în cap. O bombă atomică, ceva nuclear, ceva rău. Mie mi-au adus minte de Cernobîl când m-am uitat la ele”, a spus o persoană.

Citește și: VIDEO- Trenduri periculoase pentru slăbit peste noapte. Riscurile la care se expun internauții

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aproape este expusă o altă sculptură pe care unii trecători... nu o văd cu ochi buni. Mai ales că a fost amplasată la câțiva metri de statuile unor voievozi.
„Reprezintă ceva, numai să nu stea mult că am înțeles că e periodic. O lună. Ei, o lună o suportăm. Lenin și capetele hidoase care au ieșit din ideologia lui, păi n-au ieșit flori că sunt muguri de flori, uitați-vă”, este părerea altei persoane.


Se numește Hidra, după creatura din mitologia greacă și aparține artistului Costin Ioniță.
„E o temă politică, e vorba despre clasa politică și despre lipsa ei de interes vis-a-vis de lucrurile bune pe care ar trebui să le facă și își urmărește doar propriile interese. Arta trebuie să fie plăcută, nu neapărat o chestie roz cu floricele, însă vizual să fie o formă care să te intrige, să-ți placă chiar dacă nu înțelegi despre ce e vorba”, a explicat Costin Ioniță, sculptor.
În total, pe străzile din Iași și în muzee, sunt expuse 350 de opere de artă cu o valoare de peste un milion de euro și pot fi văzute până pe 19 martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si