Close sidebar
Close sidebar

VIDEO| Drama bătrânilor singuri, în vreme de criză

Când România e închisă, cei peste 1 milion de bătrâni singuri şi neajutoraţi nu au cui să-şi plângă amarul. N-au alături nici copii şi nici nepoţi, aşa că bieţii de ei îşi riscă sănătatea şi viaţa pentru un codru de pâine. Cu toate că ei sunt cei vulnerabili, nu au încotro şi ies din case ca să-şi cumpere de mâncare. I-am întâlnit în mai multe locuri din ţară. Toţi erau împovăraţi de greutatea sacoşelor, dar grăbiţi să nu prindă pericolul din urmă.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

În ochii acestei femei se citesc lacrimi de teama și picături de disperare. Bătrâna de 90 de ani din imagini, care abia găsește puterea să-și pună mănușile în mâinile tremurânde a ieșit singură la piață, ca să-și cumpere o sticlă cu ulei și câteva legume.

Citeste si: Lombardia înregistrează alte 296 de decese miercuri

Cu pas iute, ca sa se incadreze in programul stabilit de autoritati, femeia isi croieste drum spre magazin si iese, cu sacosa plina.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Într-o situație grea sunt si acești doi soți, care cara, impreuna, pungile cu alimente. Singurul lucru care-i alina e ca sunt impreuna.

Citeste si: Fotbalist testat pozitiv cu coronavirus

Tocmai cu gandul la cei peste un milion de batrani care n-au niciun ajutor, Dragos Rosianu, reprezentant al rromilor din Cluj, a vrut sa dea un exemplu. Impreuna cu mai multi colegi, a facut cumparaturi pentru persoanele varstnice din comunitatea roma dar si pentru cei aflati in izolare la domiciliu.

Citeste si: Un medic din Spania plânge în hohote, în fața camerei: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni"

Varstnicii peste 65 de ani pot iesi din casa si in afara intervalului orar 11-13:00, doar daca acestia merg la munca sau la treburi agricole.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI