„Suntem la Berettyóújfalu, la aproximativ 40 de kilometri de Oradea. Vrem să alimentăm. Avem 22.000 de forinți, asta înseamnă aproximativ 300 de lei. Hai să vedem cât alimentăm de 22.000 de forinți.(...) Am depășit deja 40 de litri.(...) Am pus aproape 46 de litri de motorină. ”

Cumpărăm carburant de la vecinii unguri

De aceeași sumă, în România am fi alimentat cu aproape 10 litri mai puțin.

În Ungaria am economisit aproximativ 80 de lei. În aceste condiții nu este de mirare că locuitorii din vestul țării trec granița la vecinii maghiari. Printre ei se numără și Alin, care a plecat din Șimleul Silvaniei cu destinația Germania. Nu a alimentat la noi din cauza prețurilor piperate. S-a oprit la prima benzinărie după ce a trecut frontiera.

Citeste si: Rafturi goale în Europa, de teama creșterii prețurilor

Alin Oltean, șofer: „Am alimentat, plinul.

- Cât ați plătit?

- În jur de 400 și ceva de lei pentru un plin, 75 de litri.

- Ați făcut un calcul? Cât ați economisit?

- Da, la un plin, 51 de euro față de Germania am făcut calculul. Față de România, undeva la 35 de euro, cam acolo.”

Ana Turda, corespondent Kanal D: „În Ungaria litrul de combustibil este 479,9 forinți, asta înseamnă 6,4 lei. Prețurile nu pot fi mărite după ce Guvernul Orban le-a înghețat pentru o jumătate de an.”

Citeste si: Benzina și motorina se ieftinesc

În Ungaria a fost impusă o limită de cantitate

Spre deosebire de țara noastră unde s-a creat un adevărat haos la pompe, în benzinăriile maghiare a fost impusă o limită de cantitate.

Fiecare client poate cumpăra maximum 100 de litri de combustibil. Românii care trec granița spun că este rentabil, mai ales dacă se opresc și la cumpărături.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„- Cât ați alimentat și cât ați plătit?

- 50 de litri, 25.000 de forinți.

- Cât e in lei?

- Trei sute și ceva de lei.”

„- La 100 de litri, 150 de lei plus. Aceasta ar fi economia.

- Merită?

- Eu zic că da.”

„- 30 de litri.

- Cât ați plătit?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

- 23.000 de forinți (303 lei).

- Cum vi se pare, e mai rezonabil în Ungaria?

- Prețul acesta este mai convenabil pentru toată lumea dacă primește mai ieftin.”

Citeste si: EXCLUSIV! Joe Biden a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu prețul benzinei în următoarele săptămâni: „Președintele SUA încearcă să încurajeze ideea că suntem în fața calmării pieței”

În Ungaria, prețurile la șase alimente de bază au fost de asemenea plafonate la costurile din octombrie anul trecut, așa că drumul la vecinii maghiari poate fi avantajos din punct de vedere financiar.  

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si