Durerile de cap sunt tot mai întâlnite la copii și observate de părinți și de profesori. Folosirea excesivă a telefoanelor și calculatoarelor poate reprezenta o problemă majoră în rândul copiilor.

Folosirea excesivă a telefoanelor și calculatoarelor aduce dureri de cap în rândul copiilor

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Se plângeau de dureri de cap, indispoziții și ochi obosiți”.

Citește și: 1 iunie 2023, zi liberă legală. În ce zi pică sărbătoarea? Angajații care vor avea liber!

Sunt simptomele tot mai des întâlnite în rândul copiilor care pierd ore bune în fața gadget-urilor. Luminița este profesor și spune cu îngrijorare că folosirea tehnologiei fără măsură a creat dependență.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Doi părinţi au plecat într-o călătorie în jurul lumii cu căruța, alături de cei 4 copii

„Am stat de vorbă cu părinții și am identificat statul în fața ecranelor, tabletă, TV, telefon, ca motiv principal. Au înțeles părinții că nu e benefic, au mai crescut și copiii și au înțeles”, a mărturisit Luminița.

7 din 10 copii s-au plâns cel puțin o dată de dureri de cap, potrivit unui studiu

Un studiu realizat în 2023 și care a implicat peste 1.000 de părinți scoate la iveală că 7 din 10 copii s-au plâns cel puțin o dată de dureri de cap. Dintre aceștia, 60 la sută au vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Daniela are 2 copii pe care se străduiește să-i țină departe de ecrane.

Citește și: Căutările pe râul Mureș continuă pentru identificarea celei de-a patra victime. 10 voluntari din Olanda s-au alăturat

„- De aici durerea de cap?

- Da. Încerc să răresc, sunt și la școală, atunci nu au acces, dar acasă, când am treabă îi las ca să-mi fac treaba”.

Părinții și medicii au descoperit două cauze pentru aceste dureri de cap: folosirea excesivă a gadget-urilor, în special telefoane, tablete și calculatoare, dar și programul școlar încărcat.

Citește și: VIDEO- Se apropie minivacanța de Rusalii. Pensiunile și hotelurile se pregătesc temeinic pentru a-și întâmpina oaspeții

Studiul „Copiii și durerile lor” mai arată că părinții sunt tot mai îngrijorați de simptomele copiilor și cer des sfatul medicilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si