„Ieri am votat și pentru aleșii care ne vor reprezenta interesele la Bruxelles. Cu o mobilizare mai bună decât acum cinci ani, în ciuda caniculei, știm cine va ajunge în inima Europei”, a transmis Christian Sabbagh.

„PSD și PNL au obținut cele mai multe mandate dar, la fel ca în restul Europei, și la noi partidele de extremă dreaptă câștigă teren. AUR a obținut locul doi la europarlamentare, în timp ce Alianța Dreapta Unită s-a clasat pe poziția a treia.

Un eșec care s-a lăsat cu demisia liderului USR, Cătălin Drulă.

Citește și: Dominic Fritz, pregătit să devină președintele USR, dar nu vrea să audă de funcții importante în stat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Și UDMR-iștii au stat cu inima strânsă, dar au reușit să tragă pragul pragul celor 5 procente. Surpriza vine și de la partidul Dianei Șoșoacă. Va ajunge la Bruxelles fostul premier Mihai Tudose din partea PSD. Primește premiul de consolare, după ce a pierdut clar bătălia pentru Capitală, Gabriela Firea. Și soțul Liei Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, a mai luat un mandat.

De la liberali îi vom revedea în Parlamentul European pe Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Adina Vălean, veterană la Bruxelles, care ne reprezintă din 2007.

De la Alianța Dreapta Unită merg la Bruxelles Dan Barna și Vlad Voiculescu, iar de la AUR va pleca Claudiu Târziu, unul dintre liderii partidului. Vocea senatoarei Diana Șoșoacă se va auzi și la Bruxelles. Ea va merge împreună cu prietenul ei cel mai bun, Luis Lazarus. Avem și un independent care ar putea fi reales, Nicolae Ștefănuță”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.

Citește și: Rezultate alegeri 2024: Cum poți vedea online rezultatele la vot pentru alegerile locale pe județe. Datele exit-poll


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si