Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Epidemia de singurătate. Cât de periculoasă este și ce putem face. Sfaturile psihologului Cristian Andrei

Trăim in era comunicarii, iar tehnologia pare să ne tină aproape de cei dragi. Cu toate acestea, relationarea doar prin intermediul internetului ne indepartează unii de altii. Astfel, am ajuns să nu ne mai intalnim cu prietenii sau rudele si sa traim singuri. Vorbim despre o nouă boală modernă: epidemia de singuratate. Cât de periculoasă este aflam de la psihologul Cristian Andrei.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reporter: Putem sa comunicam mai mult cu oamenii din jurul nostru, dar ajungem sa fim, de cele mai multe ori, mai singuri decat eram acum cativa ani. De ce se intampla lucrul acesta?

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: La ora actuala, oamenii nu mai au nevoie sa supravietuiasca impreuna, pentru ca mai degraba se incurca unii pe altii si se calca pe bombeu. Practic, sunt atat de multi oameni incat e ca un fel de inflatie si iti doresti mai degraba sa scapi de ei. De asemenea, relatiile intre oameni au devenit superficiale, nu mai sunt atat de suculente, atat de intense.

Reporter: De la singuratate la depresie este un mic pas. Cum facem sa nu ajungem sa avem depresii?
CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Exista singuratate benefica si exista singuratate morbida. Singuratatea benefica este cand tu esti un om creativ, cand tu ai nevoie sa te regasesti pe tine, cand tu esti multumit de tine si ai vrea sa faci ceva in plus si te incurca ceilalti.

Si exista singuratatea morbida care incepe sa aiba ingrediente de depresie.

Citeste si: Cum a aflat mama Cristinei Țopescu de moartea fiicei sale ”Este inuman să afle așa”

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Oamenii au nevoie, in general, de o motivatie externa ca sa poata functiona iar aprecierea celor din jur este foarte importanta.

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Singuratatea trebuie sa aiba un sens si barbatii stiu sa foloseasca singuratatea intr-o maniera utila dar femeile nu.. Femeile percep singuratatea ca fiind un abandon, nu o buna ocazie de a evolua. Trebuie sa inveti cum sa te faci iubit si necesar si atunci singuratatea ta nu va depasi limita.

Pentru ca nu vei fi lasat de ceilalti, o sa vina ei sa te vada si nu o sa te lase in pace. De exemplu, nepotei pentru un bunic.

Foarte multi oameni, ca sa scape de singuratate isi iau animale de companie,insa specialistii sustin ca nu intotdeauna acestea ne pot ajuta.

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Animalele au niste efecte benefice, limitate. Ele sunt fericite asa cum sunt ele si in preajma ta daca tu te porti cu ele in limita animalelor si nu vrei sa le umanizezi pe ele.

Exista oameni care pretind ca iubesc animalele fdar ei sunt singuri, nu sunt fericiti, sunt oameni care au fost dezamagiti de ceilalti oameni si se refugiaza in convietuirea cu animalele.

Citeste si: VIDEO| Secretul vieții fără stres. Sfaturile psihologului Cristian Andrei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI