Zeci de oameni s-au adunat pentru Marsul anual al Eroilor, langa acasa pastorului Laszlo Tokes, i n Timisoara, acolo unde a inceput Revolutia in decembrie 1989.
Păcat, păcat de sangele varsat!”, au strigat oamenii.

Lozincile care au rasunat acum 31 de ani au fost strigate, cu aceeasi fervoare, si acum in amintirea celor care si-au dat viata pentru libertate.

Tinerii au purtat flori, torţe, steaguri tricolore şi steaguri ale Revoluţiei cu vechea stemă comunistă a tarii-decupată.

Uitați de mulți, eroii Revoluției din 1989 sunt cei care au făcut posibilă o Românie democratică

„Nu a meritat nimic, niciun sacrificiu. Nu se vede nimic.
Orice sacrificiu cu atat mai mult uman e mare lucru, aici e vorba de mai multe vieti”, spun oamenii.

Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană, apoi marsul a continuat până în faţa Operei, unde a fost pastrat un moment de reculegere în cinstea sutelor de oameni împușcați de armata dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

„Este un moment remarcabil, de laudat pt cei care s au luptat si jertfit in urma cu 31 de ani pt libertate.
Speram sa nu uite multa lume ce s a intamplat aici”, au spus cei prezenți.

Marșul a fost tulburat de prezența liderului AUR, George Simion, care a ținut neapărat să ia cuvântul. Oamenii, printre care și mulți revoluționari, și-au manifestat nemulțumirea.
„Campania electorală s-a încheiat.

Domnule Simion, campania s-a încheiat”, i-au strigat oamenii.
Jandarmii au făcut un cordon între cele două tabere si au prevenit orice incident.

Revoluția din 1989- lupta românilor sătui de dictatură și de lipsuri

Revoluția anti-comunistă din decembrie 1989 a izbucnit la Timișoara, după ce credincioșii au ieșit în stradă pentru a se opune mutării de acolo a pastorului Laszlo Tokes, un opozant al regimului Ceaușescu.

Scânteia de la Timișoara a cuprins în câteva zile toată România, iar oamenii sătui de opresiunea dictaturii Nicolae Ceaușescu și de lipsa mâncării din magazine și a curentului electric au ieșit în stradă.

Armata, securitatea și miliția- poliția de atunci, au acționat la ordinele dictatorului împotriva poporului. Mii de oameni au fost uciși în plină stradă.

În cele din urmă, pe 22 Decembrie 1989, revoluția a învins, iar Ceaușescu a fugit cu un elicopter. Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost prins și executat în grabă la Târgoviște, alături de soția lui, Elena Ceaușescu.

Era sfârșitul a 45 de ani de dictatură comunistă în România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si