Nenorocirea a venit pe neașteptate în familia unor legumicultori din Matca atunci când Cosmin, baiatul de 15 ani, s-a prăbușit din picioare și a fost dus de urgență la spital. În urma analizelor rapide, medicii au descoperit că adolescentul suferise un anevrism cerebral care i-a provocat o hemoragie severă, la nivelul creierului.

Ca o ultimă speranță, a fost trimis cu ambulanța la Spitalul din Iași.

Coma profundă a făcut imposibil orice efort al salvatorilor de a-l întoarce din moarte. Deși îndurerați, părinții lui Cosmin au înțeles că nicio pierdere nu trebuie să fie în zadar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Caz medical uimitor. O nouă viață, cu patru rinichi

Cu ochii în lacrimi, au decis să doneze organele fiului unor semeni aflați la granița dintre viață și moarte. Prin gestul lor, l-au transformat pe Cosmin în eroul de care alții au avut nevoie.

Erou după moarte. Ce spune mama tânărului care a salvat cinci vieți

IONICA POPA, mama lui Cosmin: Aș vrea să îi văd în ochi și să zic că e băiatul meu acolo...

Prelevarea s-a făcut la Spitalul Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iași. După intervenția dificilă, medicii au păstrat rinichii și i-au transplantat ulterior unor femei de 43 și 47 de ani, ambele mame.

Dr Ionut Nistor, medic specialist nefrologie, Spitalul I.C. Parhon Iasi- În absența acestei intervenții, probabil că ar fi avut foarte puține șanse.

Aveau farte mulți ani de dializă, acei ani de dializă implică un risc vital imediat. Ambele paciente au primit o nouă șansă la viață.

Ficatul i-a salvat viața unui bărbat de 46 de ani din Iași, aflat pe lista de așteptare de patru ani de zile. Inima tânără a adolescentului a fost urcată într-un elicopter și dusă până în Harghita, iar de-acolo, cu ambulanța la Târgu-Mureș.

Citeste si: VIDEO| Mama care oferă viață semenilor săi

După transplantul contracronometru, organul care pompează viață bate deja în pieptul unui bărbat în vârstă de 40 de ani din Cluj. Transplantul de cord este primul din acest an. Anul trecut, au avut loc doar 6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si