Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-EXCLUSIV - 170 de violoniști vor cânta Balada lui Ciprian Porumbescu în memoria compozitorului: ”Un mare compozitor, dar și un mare patriot român din Bucovina”

Pe data de 14 octombrie vor avea loc o serie de activități la 170 de ani de la nașterea marului compozitor, Ciprian Porumbescu. Balada compozitorului interpretată de 170 de violoniști este unul dintre momentele cele mai emoționante ale zilei.

Stefania Pavel,

Pe data de 14 octombrie vor avea loc o serie de activități la 170 de ani de la nașterea marului compozitor, Ciprian Porumbescu. Badala compozitorului interpretată de 170 de violoniști este unul dintre momentele cele mai emoționante ale zilei.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

170 de violoniști vor cânta Balada lui Ciprian Porumbescu pe esplanada din centrul Sucevei sâmbătă, 14 octombrie, când se împlinesc 170 de ani de la nașterea compozitorului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro despre seria de activități care vor avea loc în municipiu sâmbătă, dar și în următoarea perioadă.

”Am comemorat și 140 de ani de la moartea sa pe 6 iunie”

”În primul rând sunt bucuros că anul acesta a fost decretat prin lege anul Ciprian Porumbescu, pentru că se împlinesc 170 de ani de la naștere, acum pe 14 octombrie, sâmbătă.

Am comemorat și 140 de ani de la moartea sa pe 6 iunie”, spune Niculai Barbă.

Citește și: Circulație restricționată în weekendul 14-15 octombrie în Capitală. Mai multe artere vor fi închise din cauza maratonului București 2023

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”În tot anul acesta în județul Suceava au avut loc și vor continua să aibă loc evenimente prin care să omagiem personalitatea lui Ciprian Porumbescu, un mare compozitor, dar și un mare patriot român din Bucovina. Despre ce urmează, 170 de ani de la naștere cele mai multe activități vor avea loc în municipiul Suceava după ce comemorarea, pe 5-6 iunie a fost la Stupca, acolo unde el a fost și este înmormântat.
La Suceava organizăm o serie de evenimente, începând cu unul la bustul lui Ciprian Porumbescu din Parcul Central, în fața Palatului Administrativ, montat în urmă cu 90 de ani”
, a adăugat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

”170 de violoniști vor avea momente în fața publicului pentru că ei sunt artiști în devenire și au nevoie pe aplauze”

Unul dintre momentele mult așteptate este cel în care 170 de tineri violoniști vor interpreta Balada lui Ciprian Porumbescu.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV- Povestea românului abandonat care a deschis două centre pentru copii/ Valentin Căldăraș: ”Am creat un loc de joacă și două săli de terapii speciale la Spitalul Louis Țurcanu”

Unul dintre momentele mult așteptate este cel în care 170 de tineri violoniști vor interpreta Balada lui Ciprian Porumbescu.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Va fi un moment în care vor fi 170 de viori din județul Suceava, tineri violoniști din județ care vor fi prezenți acolo pentru a aduce în felul acesta un omagiu lui Ciprian Porumbescu. Ei vor depune câte o floare cu tricolor la acest bust. Va fi intonată și interpretată Balada, cunoscuta piesă a lui Ciprian Porumbescu și probabil că se vor alătura și o serie de personalități ai lumii culturale din județ, din țară și din străinătate. Deocamdată nu pot să confirm o serie de nume, însă noi le-am făcut invitații, o să vedem exact cine va ajunge. Anul acesta ne-am propus să vorbim despre Ciprian Porumbescu în așa fel încât să nu existe nicio zi în care să nu vorbim despre el și să nu existe un român care să nu fi auzit sau să nu fi vorbit despre Ciprian Porumbescu. Evenimentele continuă pe esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei în care cei 170 de violoniști vor avea momente în fața publicului pentru că ei sunt artiști în devenire și au nevoie pe aplauzele publicului. Iar la ora 17 pe esplanada Casei de Cultură va fi opereta Crai Nou, opereta populată interpretată de artiști din ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava împreună cu invitații de pe partea de balet și cor. Seara se va încheia cu un show de lasere în centrul municipiului”, a povestit Niculai Barbă. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

De asemenea, Teodor Ilincăi va susține un recital mult așteptat de cei din municipiu și nu numai.

Pe esplanada Casei de Cultură din centrul Sucevei cei 170 de violoniști vor încânta participanții.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”De luni avem Festivalul Internațional Ciprian Porumbescu, concurs de interpretare și creație. De asemenea avem câte un recital în fiecare din cele patru zile ale festivalului. În primele trei zile recitalurile vor avea loc la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava. Pe 18 vorbim de Cvatetul Ciprian Porumbescu, cvatet care a fost înființat anul acesta în cadrul Centrului Cultural Bucovina iar pe 19 la Casa de Cultură din Suceava are loc festivitatea de premiere și un recital extraordinar Teodor Ilincăi, un recital cum practic în România nu a mai avut loc și considerăm că este apogeul acestor evenimente care au loc în această toamnă la Suceava. Pe 2 noeimbrie vom fi la Biblioteca Națională și pe 18 noiembrie se inaugurează după foarte mult timp Cazinoul de la Vatra Dornei. Toate aceste evenimente sunt sunt ospiciul a ceea ce înseamnă anul Ciprian Porumbescu”, a mai precizat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI