Pensiunile din Rășinari sunt o variantă ideală pentru a petrece o vacanță reușită de Paște, în acest an. Gazdele îi întâmpină pe turiști cu ce au mai bun, iar bucatele tradiționale sunt nelipsite de pe mese.

În una dintre aceste pensiuni, camerele în care se pot caza oaspeții au un decor unic. Designe-ul interior îmbină arta modernă cu elemente tradiționale din lemn masiv. Iar o privire pe fereastră este suficientă pentru a vedea un peisaj montan de poveste, unde liniștea și relaxarea domnesc în voie.

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024: Pe ce dată pică sărbătoarea? Cele mai importante tradiții pe care trebuie să le respectăm în această zi sfântă

rasinari

Imagine dronă sat Rășinari

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Unde pot petrece românii Paștele în 2024?

Maria Lupu este proprietarul unei pensiuni și a povestit despre modul în care vor fi întâmpinați oaspeții care decid să-și petreacă Paștele aici, la Rășinari.

„Noi ca și administratori nu putem decât să ne gândim foarte serios la toate pachetele pe care le pregătim pentru oaspeți. În primul rând atmosfera pe care o creăm la sosirea în unitate și apoi completată cu meniurile pe care le pregătim. Aici, în Ardeal, avem niște obiceiuri pe care le moștenim de la părinți, bunici și le promovăm.

Reușim să atragem oaspeți din sudul țării, din București, în mod special, dar nu doar din țară, ci și din străinătate”,

a explicat Maria Lupu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Vești bune pentru români! Care va fi prețul unui kilogram de miel, în acest an

pensiune

Pensiune din Rășinari

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

În ceea ce privește mâncarea, doamna Maria Lupu ne asigură că preparatele sunt din belșug și foarte gustoase.

„Avem aceste oferte gastronomice foarte bine personalizate. Începând de la aperitivele specifice zilelor de Paște, din care nu lipsește drobul, salata boeuf, ouăle umplute, chiftelele din pui sau din porc, recunoscute, cu gustul extraordinar. Toate sunt foarte bine primite. La noi în Ardeal se mănâncă foarte bine. Toate cele trei mese se respectă”, a adăugat Maria Lupu, proprietarul pensiunii.

Preparate tradiționale și peisaje de vis pentru Paștele din acest an

Mergem mai departe, într-o altă pensiune din aceeași localitate. Și aici camerele au un decor unic, unde predomină stilul tradițional.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ioan Badiu este proprietarul acestui local și promite că turiștii vor fi încântați de atmosferă și de preparatele care voi fi servite la masa de Paște.

imagine sat

Imagine de ansamblu a satului

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

„Se vor bucura de meniurile pe care le pregătim de Paște pentru că, chiar dacă sunt și turiști din străinătate, noi pregătim și masa cu miel.

Nu poate românul să nu aibă mielul de Paște pe masă, sub toate formele lui: drob, friptură, tocană, tot ce se poate face din carnea de miel”, a explicat Ioan Badiu, proprietar de pensiune.

În zonă există aproape 40 de pensiuni de care turiștii care își doresc o vacanță de Paște liniștită, în stil tradițional, se pot bucura, în funcție de preferințe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si