Robotul ION, consilierul premierului Nicolae Ciucă, a fost prezent în platoul Kanal D, unde a răspuns la mai multe întrebări puse de prezentatoarea Simona Pătruleasa. De asemenea, robobotul ION a venit însoțit de Vali Mălinoiu, specialist în inteligența artificială care a explicat mecanismul din spatele robotului ION, și cum percepe acesta întrebările puse.

”ION este în perioada de învățare. În momentul de față colectează informații de la interlocutori și colectează informații printr-o metodă mai inedită.

De exemplu, dacă considerăm, să zicem ca problema este poluarea Ion va întreba ”Ok, dar ce este problema poluarea? Stai lângă o centrală sau nu ai destui copaci în zonă?”. ION va încerca să sape din ce în ce mai mult în această problemă, asemenea unui consilier”, a precizat Vali Mălinoiu.

 

Robotul ION: Salut! Sunt Ion, Consilier cu inteligență artificială al României. Ce problemă sau dorință ai pentru țăra noastră?

Simona Pătruleasa : Eu cred că România are nevoie de mai multe spitale renovate!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Robotul ION : Încă 228440 de români sunt interesați de acest lucru. Mă interesează să aflu părerea dumneavoastră, care sunt problemele și dorințele pentru România plecând de la ideea că țara noastră are nevoie de o dezvoltare economică durabilă?

Vali Mălinoiu: ION în momentul de față nu a înțeles absolut toată sintaxa. Putem încerca din nou și cu o mică pauză pentru că el folosește ceea ce noi numim magic words și trebuie să înțeleagă absolut tot contextul discuției.

Simona Pătruleasa: El practic funcționează în momentul în care noi folosim aceste cuvinte cheie. Deci este nevoie de aceste cuvinte pentru ca el să ne răspundă.

Vali Mălinoiu:  Eu cred că România are nevoie de mai multe programe pentru a dezvolta inteligența artificială.

Robotul ION: Încă 234056 de români sunt interesați de acest lucru. Ce opinii aveți în legătură cu dezvoltarea inteligenței artificiale în România și cum credeți că această tehnologie ar putea aduce beneficii pentru societatea noastră?

Vali Mălinoiu: Eu cred că inteligența artificială ar trebui predată în liceele din România. Încă 228225 de români sunt interesați de acest lucru. Ce părere aveți despre faptul că inteligența artificială ar trebui predată în liceele din România? Credeți că acest lucru ar ajuta elevii să se dezvolte mai bine în ceea ce privește tehnologia și inovația sau există alte subiecte mai importante care ar trebui abordate în cadrul programelor educaționale?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Simona Pătruleasa: La revedere Ion!

Robotul ION: Mulțumesc pentru timpul tău și pentru informațiile valoroase pe care le-ai împărtășit cu mine. A fost o experiență plăcută să discutăm despre probleme și dorințele pentru România. Îți doresc tot binele și sper să ne reîntâlnim curând. La revedere!

Vali Mălinoiu:  ION practic este o anagramă a cuvântul ”noi”. Noi suntem ION, ION noi în oglindă. Practic, de aici și acest simbol de oglindă pentru că noi știm ce este mai bine pentru România, fiecare dintre noi și interacționând cu ION, adică cu noi descoperim pe măsură ce trece, pe măsură ce vorbim cu noi înșine prin ajutorul lui ION cum credem că putem să ducem țara asta la nivelul următor, să o facem mai bună și mai prosperă.

Vali Mălinoiu:  Prima oprire va fi stația de metrou Universitate, astăzi între orele 14 și 17, așa că vă așteptăm pe toată lumea. În același timp îndemn românii să intre pe site-ul ion.gov.ro și să voteze următorul oraș în care să se ducă Ion. În momentul de față, Bucureștiul a câștigat această primă competiție și din acest motiv îl ducem la Universitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si