Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Explicația viceprimarului Brașovului pentru poluarea din oraș: „Aerul se mişcă prea încet”

Ne ducem la munte sperând că vom respira aer curat, dar aflăm că e la fel de poluat ca în Capitală. Braşovul e lângă Bucureşti într-un astfel de clasament nedorit. În fața realității sufocante, autorităţile de sub Tâmpa spun că nu-i ajută natura. Degeaba au munţi şi păduri aproape. „Aerul se micşcă prea încet”, spune viceprimarul.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O pâclă groasă învăluie Braşovul mare parte din timpul zilei.

Nici vorbă de vreun fenomen natural. Furnalele şi gazele de eşapament contribuie la calitatea tot mai scăzută a aerului.

Adrian Jătăreanu, corespondent Ştirile Kanal D: Nivelul de poluare se vede cel mai bine în zona de belvedere a oraşului. În mod normal, aţi putea crede că e ceaţă, de fapt, sunt vapori toxici pe care braşovenii şi turiştii îi respiră zi de zi.

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Primul ministru care anunță concedieri. "Vor pleca 20% dintre colegi. Cine nu livrează performanță să-și caute de muncă"- antena3.ro

Turiştii sunt extrem de dezamăgiţi după ce află cât de toxic este aerul.

Citeste si: VIDEO| Apar indicatoarele care interzic autoturismele poluante în București

Explicația viceprimarului Brașovului pentru poluarea din oraș

Totuşi, pentru autorităţi problema nu e gravă. Calitatea aerului e bună, arată măsurătorile oficiale. Iar dacă există probleme, ele sunt pasate pe umerii geografiei!

Laszlo Barabas, viceprimar Braşov: Braşovul are şi o situare, aşezare într-o curbură a Carpaţilor, unde, câteodată, aerul se mişcă mai încet.

Situaţia aerului toxic este similară şi în Capitală. Şi aici, primăria prezintă măsurători care arată că aerul este curat.

Ministrul mediului spune altceva. Marile oraşe au nevoie de monitorizarea stării de sănătate a locuitorilor. Iaşiul şi Braşovul urmează să facă aceste studii. În Capitală există deja, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare.

Citeste si: Vinieta oxigen. Primăria Capitalei a început să marcheze zona unde se va aplica

Uniunea Europeană ar putea amenda România cu până la 400 de mii de euro pe zi din cauza poluării din capitală. În acest moment, autorităţile de la noi aşteaptă verdictul, dar amenda nu ne va face să respirăm un aer mai curat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI