Minciuna altruista, cea mai raspandita dintre toate pare sa faca bine atunci cand esti neputincios in a controla realitatea, potrivit specialiștilor.

„Ce este interesant este ca stiu cand sunt mintite dar este ceva care le convine iar barbatii observa si uite asa continua... are ceva altruist minciuna... pentru ca ii livreaza celui mintit o realitate alternativa care ii convine desi nu e adevarat”, spun psihologii.

Uneori acceptăm minciuna în cuplu. Specialiștii ne spun ce să facem

„Daca vrei sa impaci si persoana care cere sa fie mintita si nevoia ta de a nu fi un mincinos... atunci trebuie sa inveti ce inseamna atitudine selectiva... din adevar selectezi aspectele care pot fi cuprinse, intelese de persoana respectiva si le administrezi pe acelea, amitindu-le pe acelea care ar afecta intr o maniera ireversibila”, explică experții.

Atitudinea cea mai buna recomandată de experți si parintilor cu copii mincinosi este sa meargă impreuna cu minciuna pana la capat si capatul acela iti va arata ca nu merita sa minta, spun psihologii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Exista disciplina care arata ca un om care se uita in sus, sau se uita la unghii cu palmele in sus se simte vinovat pentru ca deja stie ca iti toarna o mincina si se gandeste la consecinte. Mai sunt inflexiunile vocii, care prelungesc timpii de asteptare pana cand ideea este exprimta. Te poti prinde si femeile stiu foarte bine sa prinda din zbor aceste detalii si au aceasta senzatie de minciuna pe care o exprima- mai tu ma minti- de unde stii tu- de ici si de colea”, spun experții.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si