Un telescop spațial a surprins, în timp real, explozia unei stele, cercetate de astrologi încă din secolul al 18-lea. Telescopul îi aparține lui James Webb, iar imaginile capturate depășesc limita imaginației.

Sfârșitul unui celest, surprins de telescop

Telescopul spațial al lui James Webb a surprins imagini încântătoare cu explozia unui celest.

Steaua Nebula a fost filmată în ultimul stadiu de lumină, de creația lui Webb.

Explozia stelei a fost surprinsă în toate detaliile și culorile pe care le-a creat.

Steaua Nebula se afla la 2600 de ani lumină față de Pământ și s-a născut dintr-o stea care a murit, tot în urma unei explozii, la limita spațiului.

Citește și: VIDEO- Superluna, spectacol pe cer. Imaginile cu noul fenomen au făcut senzație pe internet

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Asistăm la ultimele capitole ale vieții unei stele, la o previzualizare a viitorului îndepărtat al Soarelui, ca să spunem așa, iar observațiile lui JWST(Telescopul Spațial al lui James Webb) au deschis o nouă fereastră în înțelegerea acestor evenimente cosmice uimitoare. Putem folosi Inelul Nebuloasei ca laborator pentru a studia modul în care se formează și evoluează nebuloasele planetare", a declarat profesorul Mike Barlow, co-lider al echipei de astronomi care s-a ocupat de dezvăluirea pozelor cu steaua Nebula.

Citește și: Lupta pentru salvarea pădurilor "sacre" din Carpați de exploatările forestiere

Explozie- Steaua Nebula

Explozie- Steaua Nebula

[Sursa foto: Capturi YouTube]

Spectacol în spațiu

Explozia stelei Nebula este un moment istoric, care a fost, din fericire, oferit publicului larg. Imaginile încântătoare îi impresionează pe toți spectatorii.

Steaua Nebula făcea parte din Constelația Lyra și era observabilă pe timpul verii. Explozia celestului surprinsă de telescopul spațial James Webb, a scris istorie în lungă cercetarea a stelei Nebula care a început în secolul al 18-lea.

Steaua Nebula, constelația Lyra

Steaua Nebula, constelația Lyra

[Sursa foto: Capturi YouTube]

"Mereu am știut că Nebula este drăguță. Dar ce a văzut acum, e spectaculos", a declarat profesorul în astrologie, Albert Zijlstra.

Citește și: VIDEO- Yamato Zaharia, multiplu campion mondial la kempo, are un nou tatuaj! „Este un samurai demon pentru că arată și latura mea rea”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si