UPDATE:  Din cele 15 victime ale exploziei, 8 sunt angajați ai magazinului, unul este colaborator al centrului comercial, iar ceilalți 6 erau clienți.

Reporterul Știrile Kanal D a aflat că cinci persoane au fost transferate la Spitalele de arși din Iași și Bucuresti. Alte două victime ale deflagrației au rămas internate în cadrul secției de chirurgie plastica si reparatorie- compartiment arși.

Din cei 6 clienți, unul se află încă în curs de evaluare în UPU.

 

Explozie Botoșani. O explozie puternică a avut loc vineri, 7 iunie, la un magazin de bricolaj din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenții, peste 100 de oameni au fost evacuați din magazin.

În acest moment sunt 13 victime. Pentru una dintre ele s-a solicitat elicopterul SMURD potrivit Stirilor Kanal D.

Se intervine pentru căutarea altor persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

UPDATE Explozie Botoșani 11.45. Este vorba de 13 victime, dintre care 12 salvate de echipajele de pompieri, iar una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 63.

O victimă se află în stare gravă. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, conform Stirile Kanal D. A fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la un spital de arși din țară.

Celelalte victime prezintă arsuri sau traumatisme. 

UPDATE 13.00. Momentul exploziei a fost surprins pe camerele de supraveghe din zonă:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

explozie botosani

Explozie Botosani

[Sursa foto: Inquam Photos / Denis Grosu]

UPDATE Explozie Botoșani. Sunt cel puțin 12 victime transportate la spitalul de urgență din Botoșani, dintre care una în stare gravă.

Sunt cel puțin 10 victime cu arsuri, a transmis primarul orașului Botoșani, Cosmin Andrei. Potrivit acestuia, a fost o defecțiune la alimentarea cu gaze din zona de birouri.

UPDATE. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe, Raed Arafat: Suntem concentrați pe salvarea de vieți

Raed Arafat, primele declarații despre explozia de la Botoșani: "A fost activat Planul Roșu de intervenție. Suntem în totală monitorizare, atât la nivelul MAI, cât și cu colegii de la Ministerul Sănătății. Informațiile sunt în dinamică. Au fost evacuate peste 100 de oameni din magazin. Sunt 10 persoane
Au fost mobilizate două elicoptere de la Iași și Galați, iar de la București este pregătit un avion cu capacitate de transport de 4 pacienți.
Echipele de la pompieri continuă căutările în magazin.
A fost o explozie la centrala de gaz. Toți cei răniți sunt angajați ai magazinului. Suntem concentrați pe salvarea de vieți", a declarat Raed Arafat după explozia de la Botoșani.

Citește și: VIDEO Tânărul carbonizat în accidentul de la Brăila ar fi încercat să se sinucidă în trecut. Bogdan era polițist și avea 22 de ani

Pompierii caută posibile victime ale exploziei. Mai multe echipaje SMURD au fost trimise la locul exploziei.

UPDATE. Un elicopter SMURD este pregătit să preia răniții și să îi transporte la spitale din Iași sau București.

Alexandru Rafila: Patru victime sunt într-o stare mai gravă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a precizat că 4 dintre cele 10 victime sunt cu arsuri mai grave.

Cel puțin una dintre victime este încadrată la cod roșu din punct de vedere al gravității arsurilor.

Primarul orașului Botoșani, Cosmin Andrei, a precizat că toate cele 10 victime prezintă diverse graduri de arsuri și au fost transportate la spital.

Printre victime nu s-ar afla clienți ai magazinului Dedeman, ci doar angajați, deflagrația având loc în zona de birouri.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

S-a solicitat suplimentarea echipelor de intervenție. Nu există încă informații despre starea victimelor. 

Ce a transmis ISU Botoșani

ISU Botoșani a transmis că o explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri dimineața, într-un magazin de materiale de construcții de la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava.

La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin.

Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. A fost activat Planul Roșu de intervenție

 Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani.

Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani.

Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani - UPDATE

Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani

[Sursa foto: Facebook]

Revenim cu informații


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si