Într-o tristețe apăsătoare, un înger s-a ridicat la cer, iar în urma sa, pe pământ, a dăruit semenilor, aflați în mare nevoie, șansa la viață. Parcă dinadins, știind ce o așteaptă, Brigitta a trăit din plin, până-n ultima secundă.

Ultima oară fusese la Electric Castle și postase, fericită, fotografiile pe Facebook. O săptămână mai târziu, tânăra din Cluj în vârstă de doar 29 de ani suferea un anevrism cerebral și intra în moarte clinică.

Dărâmați de durere, părinții Brigittei și-au găsit alinarea într-un gest dumnezeiesc

„Au trecut zile crunte, în care durerea, tristețea, suferința a pus stăpanire pe noi toți(...) E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți mulți prieteni să părăsească această lume intr-o secundă din cauza unui anevrism cerebral.”, a spus mama Brigittei, pentru Știrile Kanal D.

Prin mărinimia părinților, care au decis să-i doneze organele, Brigitta se înrudește după moarte cu alte două fete în vârste de 18 și 19 ani, pe care le-a salvat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: CNCAV a prezentat date despre contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19

Una din Harghita și cealaltă din Cluj, cele două au primit de la tânără câte un rinichi de care aveau atât de mare nevoie. În același timp, medicii de la Institutul de Transplant din Cluj au mai prelevat organele de la un bărbat în vârstă de 53 de ani din Baia Mare, aflat tot în moarte cerebrală.

Primitori compatibili s-au găsit imediat

„Au fost 2 bărbați transplantați din Alba și din Cluj și pentru al doilea donator- de 29 de ani sunt două fete, una din Harghita, alta din Cluj.”, a spus Dr. Muntean Adriana, medic primar nefrolog, pentru Știrile Kanal D.

O luptă pentru viață s-a dus și la Centrul de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni. Acolo, specialiștii au prelevat rinichii unei femei în vârstă de 49 de ani din Vrancea și au realizat, contracronometru, transplanturile salvatoare. Cei care au primit a doua șansă la viață sunt doi bărbați care trăiau între dialize.

Citeste si: Cazul șocant al unui student care a băut patru doze de energizant. Acum are nevoie de transplant de organe

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Eu înțeleg că e destul de dificil pentru familii, dar trebuie sa se inteleaga ca dam sansa la viata nu unui pacient, ci mai multor pacienti, care beneficiaza de transplant multi organ, rinichi, hepatic.”, a spus Mihai Adrian Dobra, medic specialist urologie Institutul Fundeni, pentru Știrile Kanal D.

O altă tânără s-a născut pentru a doua oară

Și o adolescentă de 15 ani simte că s-a născut pentru a doua oară. Grație transplantului prin care a trecut, la Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, se gândește la viitor cu optimism. În total, 13 vieți au fost salvate de familiile care au acceptat, în ultima săptămână, să doneze organele celor dragi, aflați în moarte cerebrală.

Citeste si: Transplantul de păr, soluția naturală pentru alopecie! Interviu cu Dr. Skander El Akari


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si