Sudul României se topește la temperaturi ce se apropie vertiginos de 40 de grade la umbră. Pe străzi- oamenii simt că nu mai au aer- iar unora li se face rău. Nu-i de mirare de vreme ce în capitală asfaltul s-a încins la peste 50 de grade astăzi- după cum au arătat camerele cu termoviziune. Iar mâine va fi teroare- spun meteorologii, a transmis Cristian Sabbagh.

Fără aer în fața valului de căldură năucitoare

Ca un cuptor uriaș încins s-a simțit astăzi Capitala. La nivelul asfaltului temperaturile au trecut lejer de 50 de grade- după cum ne arată camera de termoviziune.

Codul portocaliu sub care se află jumătate din țară a făcut ca în termometre să avem chiar și 37-38 de grade, însă s-au resimțit ca 40.

Putem avea o temperatură la nivelul hainelor de aproximativ 46 chiar, 47 de grade, hainele sunt responsabile pentru absorbția puternica a radiației solare.

Pe o astfel de arșiță- Răzvan era la datorie. Avea deja destule livrări făcute și multe în așteptare. Evident- căldura năucitoare l-a copleșit.

Fără pauză de 10-15 minute între comenzi e foarte greu, riști să cazi pe stradă, să leșini, e foarte greu, e foarte cald afară.

Mă duc să-mi fac duș cu apă rece când ajung acasă doar să-mi resimt corpul că nu mai pot, e foarte cald, a spus Răzvan.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Am făcut și noi un experiment să aflăm cât de repede se încălzește corpul chiar dacă ne expunem doar pentru câteva minute la soare.

Este ora 14.10 minute, în acest moment temperatura hainelor mele este de aproximativ 36 de grade Celsius. Voi sta timp de 5 minute în soare să vedem daca temperatura va mai crește. Cele 5 minute au trecut, iar acum temperatura a ajuns la 40 de grade într-un timp foarte scurt, a transmis Mădălina Bichir.

Iar cu cât timpul trece, căldura de la nivelul asfaltului crește și mai mult, la peste 65 de grade celsius.

Unora li s-a făcut rău- iar ambulanțele au fost suprasolicitate.

Valul de caniculă s-a simțit din plin și în parcuri unde doar cei curajoși s-au aventurat într-o plimbare, la orele prânzului. Puterea cu care ardea soarele se vede pe chipul acestei fetițe, roșie ca focul, pe care tatăl încearcă să o mai răcorească cu puțină apă. 

Cei care nu au mai suportat căldura toridă au făcut o baie în fântănă. Alții au folosit umbrele, pălării și au băut. Doar că ce e mai rău abia urmează. Mâine ne așteaptă cea mai caldă zi din una iunie din istorie, anunță meteorologii.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Specialiștii ne sfătuiesc astfel să stăm pe cât posibil la interior în intervalul 11-18, să consumăm foarte multe lichide, să purtăm ceva pe cap în cazul în care trebuie să stăm afară și să evităm consumul de alcool și cafea, pentru că ne deshidratează.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 20 iunie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea mâine


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si