Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Fără aer în fața valului de căldură năucitoare. Ireal câte grade se înregistrează, de fapt, la soare

România se topește la temperaturi care se apropie de 40 de grade Celsius. Câte grade se resimt la soare?

Redactia Stirile Kanal D,

Fără aer în fața valulului de căldură năucitoare [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sudul României se topește la temperaturi ce se apropie vertiginos de 40 de grade la umbră. Pe străzi- oamenii simt că nu mai au aer- iar unora li se face rău. Nu-i de mirare de vreme ce în capitală asfaltul s-a încins la peste 50 de grade astăzi- după cum au arătat camerele cu termoviziune. Iar mâine va fi teroare- spun meteorologii, a transmis Cristian Sabbagh.

Fără aer în fața valului de căldură năucitoare

Ca un cuptor uriaș încins s-a simțit astăzi Capitala. La nivelul asfaltului temperaturile au trecut lejer de 50 de grade- după cum ne arată camera de termoviziune.

Codul portocaliu sub care se află jumătate din țară a făcut ca în termometre să avem chiar și 37-38 de grade, însă s-au resimțit ca 40.

Putem avea o temperatură la nivelul hainelor de aproximativ 46 chiar, 47 de grade, hainele sunt responsabile pentru absorbția puternica a radiației solare.

Pe o astfel de arșiță- Răzvan era la datorie. Avea deja destule livrări făcute și multe în așteptare. Evident- căldura năucitoare l-a copleșit.

Fără pauză de 10-15 minute între comenzi e foarte greu, riști să cazi pe stradă, să leșini, e foarte greu, e foarte cald afară.

Mă duc să-mi fac duș cu apă rece când ajung acasă doar să-mi resimt corpul că nu mai pot, e foarte cald, a spus Răzvan.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Am făcut și noi un experiment să aflăm cât de repede se încălzește corpul chiar dacă ne expunem doar pentru câteva minute la soare.

Este ora 14.10 minute, în acest moment temperatura hainelor mele este de aproximativ 36 de grade Celsius. Voi sta timp de 5 minute în soare să vedem daca temperatura va mai crește. Cele 5 minute au trecut, iar acum temperatura a ajuns la 40 de grade într-un timp foarte scurt, a

transmis Mădălina Bichir.

Iar cu cât timpul trece, căldura de la nivelul asfaltului crește și mai mult, la peste 65 de grade celsius.

Unora li s-a făcut rău- iar ambulanțele au fost suprasolicitate.

Valul de caniculă s-a simțit din plin și în parcuri unde doar cei curajoși s-au aventurat într-o plimbare, la orele prânzului. Puterea cu care ardea soarele se vede pe chipul acestei fetițe, roșie ca focul, pe care tatăl încearcă să o mai răcorească cu puțină apă. 

Cei care nu au mai suportat căldura toridă au făcut o baie în fântănă. Alții au folosit umbrele, pălării și au băut. Doar că ce e mai rău abia urmează. Mâine ne așteaptă cea mai caldă zi din una iunie din istorie, anunță meteorologii.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Specialiștii ne sfătuiesc astfel să stăm pe cât posibil la interior în intervalul 11-18, să consumăm foarte multe lichide, să purtăm ceva pe cap în cazul în care trebuie să stăm afară și să evităm consumul de alcool și cafea, pentru că ne deshidratează.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 20 iunie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea mâine

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI