„Fasting-ul, metoda de slăbit care este la mare modă acum, poate avea efecte nebănuite asupra sănătății. Medicii atrag atenția că persoanele care țin acest post intermitent riscă de două ori mai mult să sufere de boli cardiovasculare”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Fasting-ul, metodă periculoasă de slăbit

Mâncatul cu limită de timp, fasting-ul, cum este cunoscut, are o popularitate din ce în ce mai mare în rândul celor care își doresc să slăbească rapid și cu efecte imediate.

În acest program de alimentație o persoană consumă alimentele de la mic dejun, prânz și cină într-un timp de opt ore și rabdă în restul de 16 ore. Această dietă intermitentă a câștigat o mulțime de adepți dispuși să rabde de foame.

Pe Adrian l-am întâlnit la ora prânzului într-un centru comercial, după ce terminase de mâncat. Ține fasting de cel puțin un an și este mulțumit de rezultate.

„- Cât ați slăbit?

- Aveam 83 inițial și în decurs de jumătate de an, vreo 7-8 kilograme”, a spus Adrian.

Nu este singurul care a apelat la această metodă de slăbit.

Rezultatele pot avea însă efecte asupra sănătății unor persoane. Ultimele cercetări arată că alimentația cu restricții de timp este în strânsă legătură cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.


„Se pierd foarte multi microcurenți din corp, se pierd minerale din corp, se pierd vitamine ș atunci, practic, catalizatorii care fac ca organismul nostru să funcționeze corespunzător se mai destabilizează uneori și mai ales dacă există mici problemuțe de fond care încă nu s-au transformat în boală. În momentul în care apar dezechilibrele acestea electrolitice, apar și manifestări la nivelul inimii”, a explicat un medic cardiolog.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Dinții legați, metodă periculoasă de slăbit. La ce riscuri se supun persoanele care apelează la această metodă?

Nu toată lumea are încredere în metodele rapide de a da jos kilogramele în plus.

Numărul de kilograme pierdute cu postul intermitent variază de la o persoană la alta, în funcție de vârstă, greutate, nivelul de activitate fizică, dar și de durata postului. Dar există și riscuri și nu sunt puțini cei care au ajuns la spital în urma acestei diete.

Medicii și, deopotrivă, nutriționiștii recomandă prudență si atrag atenția că orice dieta trebuie ținută sub supravegherea unui specialist, nu după ce-i la modă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

„Postul intermitent nu slăbește. El chiar în unele studii arată că poate să slăbească doar din masa musculară. Deci, omul poate să piardă mușchi și nu din grăsime. Asta mai ales dacă sare peste micul dejun, nu mănâncă îndeajuns proteina, mănâncă mâncare nesănătoasă în intervalele acelea în care poate să mănânce”, a

explicat un nutriționist.

Studiile arată că cei care țin post intermitent în care mănâncă doar 8 ore pe zi, au un risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, față de cei care nu își pun restricții de timp pentru mese.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si