VIDEO - Fasting-ul, dietă cu riscuri și beneficii. Este printre cele mai populare metode de slăbit
Fasting-ul este una dintre cele mai populare metode de slăbit, însă, aceasta are atât beneficii, cât și riscuri. Iată despre ce este vorba.
„Fasting-ul, metoda de slăbit care este la mare modă acum, poate avea efecte nebănuite asupra sănătății. Medicii atrag atenția că persoanele care țin acest post intermitent riscă de două ori mai mult să sufere de boli cardiovasculare”, a transmis Cristina Dorobanțu.
Mâncatul cu limită de timp, fasting-ul, cum este cunoscut, are o popularitate din ce în ce mai mare în rândul celor care își doresc să slăbească rapid și cu efecte imediate.
Pe Adrian l-am întâlnit la ora prânzului într-un centru comercial, după ce terminase de mâncat. Ține fasting de cel puțin un an și este mulțumit de rezultate.
„- Cât ați slăbit?
- Aveam 83 inițial și în decurs de jumătate de an, vreo 7-8 kilograme”, a spus Adrian.
Nu este singurul care a apelat la această metodă de slăbit.
Rezultatele pot avea însă efecte asupra sănătății unor persoane. Ultimele cercetări arată că alimentația cu restricții de timp este în strânsă legătură cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Nu toată lumea are încredere în metodele rapide de a da jos kilogramele în plus.
Numărul de kilograme pierdute cu postul intermitent variază de la o persoană la alta, în funcție de vârstă, greutate, nivelul de activitate fizică, dar și de durata postului. Dar există și riscuri și nu sunt puțini cei care au ajuns la spital în urma acestei diete.
Medicii și, deopotrivă, nutriționiștii recomandă prudență si atrag atenția că orice dieta trebuie ținută sub supravegherea unui specialist, nu după ce-i la modă.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Postul intermitent nu slăbește. El chiar în unele studii arată că poate să slăbească doar din masa musculară. Deci, omul poate să piardă mușchi și nu din grăsime. Asta mai ales dacă sare peste micul dejun, nu mănâncă îndeajuns proteina, mănâncă mâncare nesănătoasă în intervalele acelea în care poate să mănânce”, a explicat un nutriționist.
Studiile arată că cei care țin post intermitent în care mănâncă doar 8 ore pe zi, au un risc cu 91% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, față de cei care nu își pun restricții de timp pentru mese.