Lacul Sarat din statiunea cu acelasi nume, cunoscuta in intreaga lume ca izvor de sanatate, se confrunta in momentul de fată cu un fenomen ciudat, care face ca apa să capete o nuanta portocalie, iar nivelul apei este cel mai scazut din ultimii ani.Oamenii veniti aici la tratament au ramas uimiti de ceea ce au gasit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Explicatia pentru culoarea portocalie a apei vine de la administratorul lacului.

Sorin Bosneag, administrator lac: Lipsa apei influenteaza nivelul apei si automat incepe sa apara artemia salina la suprafata, acestia fiind niste viermisori care contin iod si care dau aceasta culoare lacului. In aceste conditii mai e benefic tratamentul? Este chiar mai concentrat, apa contine deja cristale de sare.

Cel mai scazut nivel al Lacului sarat a fost in anul 1992, cand mai era apa doar in mijloc si nu depasea jumatate de metru.

Lacul contine importante rezerve de namol sapropelic si de apa minerala hipertonica benefice pentru tratarea multor afectiuni.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si