Franz Beckenbauer, legendarul fotbalist, antrenor și președinte de club din Germania, a încetat din viață, la vârsta de 78 de ani, informează presa internațională.

Citește și: "Nu l-a uitat niciodată". S-a aflat de ce Lionel Messi a făcut un gest jignitor către antrenorul olandez Louis van Gaal

Legenda de la Bayern Munchen și naționala Germaniei, Franz Beckenbauer, a murit la vârsta de 78 de ani, a confirmat luni familia sa, conform Goal.com.

Starea de sănătate a lui Beckenbauer s-a declinat treptat de la moartea fiului său Stephan, în 2015.

Stephan Beckenbauer, fost fotbalist și el, a murit la doar 46 de ani, dupa mai multi ani in care s-a luptat cu o boală incurabilă.

Franz Beckenbauer, campiona mondial ca jucător, dar și ca antrenor

Un nume iconic al fotbalului german, fostul fundaș central a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor, ridicând trofeul în 1974 când era căpitan al Germaniei de Vest, iar în 1990 ca antrenor al țării sale.

Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, a murit la vârsta de 78 de ani

Franz Beckenbauer a câștigat Cupa Mondială ca jucător, dar și ca antrenor

Franz Beckenbauer este considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile și este unul dintre cei trei oameni care au câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Doar brazilianul Mario Zagallo și francezul Didier Deschamps au reușit, de asemenea, această performanță.

Franz Beckenbauer a început ca mijlocaș, dar și-a făcut un nume ca fundaș central și a fost probabil unul dintre primii apărători care au știut să combine acțiunile de atac cu cele defensive, cu aceeași precizie.

Fostul star al lui Bayern Munchen a câștigat de trei ori Cupa Europei cu clubul bavarez.

De asemenea, a câștigat Bundesliga de patru ori ca jucător și o dată ca antrenor și a câștigat Cupa UEFA în 1996 ca antrenor al bavarezilor.

Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, a murit la vârsta de 78 de ani

Franz Beckenbauer, legenda fotbalului german, a murit

Franz Beckenbauer a câștigat de două ori Balonul de Aur

Franz Beckenbauer a câștigat de două ori Balonul de Aur ca jucător.

În ultimii ani, fosta legendă s-a luptat cu probleme grave de sănătate în ultimii ani, confruntându-se cu o problemă cardiacă, probleme la ochi, dar și Parkinson, asociat cu demența.

Beckenbauer a condus Bayern și din poziția de președinte, după care a fost director sportiv la Marsilia., în Franța.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Momente grele pentru Adrian Mutu în prag de Sărbători. Mama antrenorului s-a stins din viață

În ciuda unei cariere glorioase de jucător și antrenor, germanul a fost investigat pe fondul acuzațiilor de corupție și, în 2014, a primit o interdicție de 90 de zile pentru că nu a ajutat o anchetă privind corupția în jurul proceselor de licitație pentru Cupele Mondiale din 2018 și 2022.

Franz Beckenbauer a câștigat de două ori Balonul de Aur

Franz Beckenbauer a câștigat de două ori Balonul de Aur


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si