România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de absolvenți cu studii superioare.

Doar doi din zece români termină o facultate, însă chiar și așa joburile pentru ei sunt insuficiente.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Elevi abuzați în școală de colegii bursieri

Așa că lasă diploma în dulap și se angajează pe unde apucă. La cei 29 de ani pe care îi are Doru nici nu s-a gândit să-și mai caute acum un loc de muncă în domeniul pe care l-a studiat. E bucătar deja de nouă ani și se bucură de jobul pe care îl are.

"Am terminat afaceri și resurse umane. După ce am terminat facultatea am fost nevoit să îmi caut un loc de muncă, mi s-a oferit un loc de muncă într-o bucătărie, unde nu mi-a trebuit diploma de la facultate. Și uită-mă aici după nouă ani, în bucătărie, la burgeri", spune el. 

Mulți tineri găsesc o portiță de angajare și în vânzări. Gabriela a terminat facultatea de Management, iar acum lucrează ca vânzătoare la un magazin de haine.

"Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii, îmi place să le arăt noile tendințe în modă, îmi place să vând produsele. Îmi doream foarte mult să ajung manager, nu am putut ajunge din cauza faptului că mi-au cerut experiență în muncă", a explicat Gabriela.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si