„Este oficial! Cei care fug de justiție își vor plăti singuri sumele cheltuite de stat pentru a fi aduși în țară. Colega mea, Claudia Costandiș, se află alături de mine în platou și vine cu toate detaliile”, a transmis Radu Andrei Tudor.

Citește și: Cine este Cătălin Cîrstoiu, contracandidatul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei la alegerile din 2024?

„Camera Deputaților a adoptat astăzi, în calitate de for decizional, legea prin care îi obligă pe fugarii care s-au sustras urmăririi penale sau executării condamnărilor să suporte cheltuielile aferente aducerii lor în țară din propriul buzunar. Concret, după ce persoanele condamnate sunt aduse în țară, statul îi va da în judecată, pe cale civilă, iar instanța va stabili în ce mod se recuperează prejudiciul. Numai în anul 2023 Statul Român a cheltuit peste zece milioane de lei pe fugari. Unul dintre cei mai costisitori din ultima perioadă a fost nimeni altul decât Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. În cazul lui, statul român a plătit peste zece mii de euro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceleași costuri sau chiar mai mari se preconizează în cazul lui Paul al României, a cărui extrădare se judecă acum în Malta sau a lui Dragoș Săvulescu. Pe lista VIP-urilor care au dat bir cu fugiții se află și fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu”, a transmis Claudia Costandiș.

Citește și: VIDEO- Decizie istorică a instanței. ANAF poate pune propriri pe conturile de Revolut din România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si