„Furtuna Ashley și viitura pe Dunăre lovesc aproape simultan România. Deja în sudul țării sunt testate alarmele în cazul în care se impune evacuarea, o posibilitate de care a vorbit și Raed Arafat. Meteorologii vorbesc deja de emiterea unui cod portocaliu care s-ar putea transforma într-unul roșu”, a spus Christian Sabbagh. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Pământul ar urma să fie lovit în următoarele ore de o furtună geomagnetică. Ce spun oamenii de știință- wowbiz.ro

„Furtuna Ashley vine din Europa de Vest. La noi precipitațiile încep de vineri, însă cele mai însemnate cantități se vor înregistra în weekend și luni. Cele mai afectate zone vor fi centrul, vestul și sudul țării, unde meteorologii estimează în acest moment precipitații însemnate cantitativ, mai precis între 60 și 80 de litri pe metru pătrat. Asta înseamnă că vor emite un cod portocaliu, însă în funcție de evoluția furtunii precipitațiile vor putea atinge chiar și o sută de litri pe metrul pătrat, asta înseamnă că va fi emis un cod roșu. Este, însă, doar o parte a problemei. De duminică temperaturile vor scădea considerabil pentru că țara noastră se va afla sub influența unui val de aer polar. În sudul țării temperaturile vor scădea de la 34 de grade la 22 de grade Celsius, iar în nordul țării vor fi scăderi și mai dramatice, de aproximativ 15 grade Celsius.

Viitura pe Dunăre va atinge punctul maxim luni, când noile estimări vor avea un vârf de opt mii de metri cubi pe secundă. În județul Dolj o pădure a fost deja inundată, nu pentru că Dunărea s-ar fi revărsat, ci pentru că apa s-a infiltrat în sol din cauza creșterilor însemnate ale nivelului fluviului din ultimele zile”, a spus Ana Turda, reporter Kanal D. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si