Un echipaj medical care trebuia să ajungă la o bătrână bolnavă din Vaslui n-a reușit să înfrunte puhoaiele. Când o altă ambulanță a sosit la adresă era deja prea târziu.

Furtuna s-a abătut peste mai multe orașe din estul țării cu violența unui uragan și spre deosebire de alte fenomene extreme, a căror putere scade după câteva minute, rafalele au măturat totul în cale jumătate de oră.

În epicentrul vijeliei au fost se pare orașele Zalău și Galați unde vântul a fost atât de puternic încât aproape că i-a luat pe sus pe cei care au întârziat să se adăpostească!

Citeste si: VIDEO| Furtuni cu grindină uriașă

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu aceeași furie de neoprit, vijelia a demonstrat, în câteva minute, că poate fi mai periculoasă decât o tornadă. Peste mai multe orașe, natura de neoprit a trimis grindină cât pumnul. Ca să nu se-aleagă cu vânătăi, mulți s-au adăpostit unde-au putut.

Furtuna a măturat 4 județe- Sălaj, Bacău, Vaslui și Galați- unde meteorologii au anunțat cod roșu de fenomene extreme. Rafalele de vânt s-au luat parcă la întrecere.

Peste tot, au frânt copaci și au doborât stâlpii de înaltă tensiune. Norocoși că au scăpat cu viață, oamenii de pe această stradă privesc șocați deazstrul.

Citeste si: Atenționare meteo: Vin furtunile. Cod galben în întreaga țară

Tragedia este însă alta. La Vaslui, o bătrână s-a stins în așteptarea medicului. Ambulanța n-a putut să treacă de puhoaiele care au transformat drumul în albie.



Apele s-au revărsat și peste mai multe localități din județul Brașov. Norii nu ne vor părăsi nici în perioada următoare, iar meteorologii anunță că instabilitatea atmosferică, vinovată pentru fenomene extreme, se va simți- în continuare- în Moldova și în nordul Munteniei.

Citeste si: VIDEO| Grindina de dimensiuni uriașe a făcut prăpăd în județul Bacău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si