Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Furtuni extreme peste România. Ce urmează după norii apocaliptici de la Suceava și Baia Mare

După furtuna Ciara, care a măturat violent nordul României, am putea fi loviți de un nou ciclon ce prinde putere pe măsură ce se apropie de Europa. Este avertismentul meteorologilor noștri, care se așteaptă în perioada următoare la un nou val de fenomene extreme. Norii apocaliptici surprinși la Suceava și în Baia Mare au adus, în doar câteva minute, pe lângă ninsoare și viscol, grindină - pe care specialiștii o consideră neobișnuită pentru această perioadă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Norul greu ca plumbul s-a revarsat cu o forta de neimaginat peste orasul Suceava. A adus ninsoare, grindina si viscol puternic- toate, in acelasi timp. Copacii au inceput sa se incline in bataia rafalelor de vant, iar bucati mari de gheata au inceput sa tinteasca spre uscat. Putinii oameni surprinsi de furtuna pe strada au simtit de parca venea un uragan.

Proportiile acestui fenomen fara precedent s-au vazut, la fel de apocaliptic si pe un camp la iesire din oras. Cerul insorit a fost acoperit rapid de un nor urias ce a adus furtuna devastatoare.

Ciclonul a lovit si in Baia Mare, cu aceeasi forta. In plin cod portocaliu de fenomene severe, cerul s-a innegrit brusc, iar viscolul si grindina s-au revarsat din senin.

ilustram cu cadre din "furtuna baia mare".

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Furtuna Ciara lovește România. Imagini terifiante din Baia Mare și Suceava

Furtuna a fost atat de puternica incat un acoperis smuls de vant s-a prabusit peste masini. O linie de medie tensiune a fost afectata, iar peste o mie de persoane din judetul Maramures au ramas fara energie electrica.

Cele mai multe precipitatii au cazut la Cavnic, unde a viscolit cu tunete si grindina, luandu-i prin surprindere pe turistii care schiau.

Furtuni extreme peste România

Combinatia de fenomene extreme este atipica pentru aceasta perioada, spun specialistii ANM.

Roxana Bojariu, climatolog: E vorba despre instabilitati create, tipare de vreme apar in sezonul cald, dar daca ne gandim ca am avut temperaturi de primavara si pe acest fond a venit acest ciclon cu manisfestari severe, a produs aceste instabilitati.

Meteorologii pun acest ciclon brusc pe seama incalzirii globale.

Dupa episodul de vreme severa, ce astazi a continuat sa se manifeste in zonele montane, in capitala dar si pe litoral a fost vreme de primavara, cu pana la 11 grade Celsius.

Citeste si: Alertă! România va fi afectată de furtuna care face prăpăd în vestul Europei: „Nu scăpăm...”

In urmatoarea perioada, ciclonul Denise va lovi in Europa, prima data in Marea Britanie si Irlanda, iar meteorologii spun ca s-ar putea resimti cu putere si in tara noastra. Pana atunci, insa, in zilele ce urmeaza vor fi in continuare temperaturi de primavara, cu pana la 17 grade Celsius.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI