Sunt inundații teribile în Europa unde furtunile Babet și Alin i-au obligat pe oameni să își evacueze locuințele. În Marea Britanie o femeie a murit luată de valurile uriașe, iar în Spania, Madridul a avut parte de ploi torențiale cum nu s-au mai văzut de 100 de ani, a transmis Cristian Sabbagh.

Nu a mai plouat atât de mult la Madrid de 100 de ani. "Bomba de apa" căzuta din cer a doborat un record.

În stația de metoru Retiro, din centrul capitalei spaniole, s-au înregistrat 100 de litri pe metrul pătrat într-o singură zi.

Aversele torențiale au fost însoțite de vânt cu rafale de 110 kilometri pe oră, care a doborât copaci și a pus în pericol oamenii. Alertele de vreme severă s-au succedat cu viteză amețitoare.

Citește și: VIDEO- Furtuna Babet, alertă rară de cod roșu. Marea Britanie se inundă

Furtuna Aline a adus haosul în trafic. Mai multe stații de metrou și străzi au fost închise, transportul public grav perturbat ca și circulația trenurilor de mare viteza. Din cauza inundațiilor masive, a fost emis inclusiv cod roșu, iar pompierii au intervenit în doar 3 ore la peste 50 de cazuri în care oamenii cereau ajutor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În Barcelona, călătorii au trebuit să stea blocați peste 5 ore în stații din cauza inundațiilor. Iar în zona montană, vântul a blocat transportul pe cablu.

Meteorologii au lansat avertismente de la galben, la portocaliu și roșu pentru 33 de provincii și 15 comunități autonome, aflate în calea ploilor și inundațiilor periculoase. Iar pe litoral, valurile au depășit 9 metri.

În Marea Britanie, furtuna Babet

În Marea Britanie furtuna Babet a măturat pentru a doua zi consecutiv nordul Țării Galilor, Irlanda de Nord și estul Scoției. Avertismentele de vreme severă se mențin până mâine dimineață. Iar serviciul meteo a emis o rară alertă: cea de pericol extrem pentru viață. O femeie în vârstă de 57 de ani și-a pierdut viața în Scoția, după ce a fost luată de valuri.

Corespondentul Good Morning Britan: Nitya Rajan care relata din portul Whitley Bay despre condițiile aprige ale vremii, stând în bătaia valurilor și a vântului, a fost avertizată de prezentatoare să se îndepărteze de marea agitată.

Valuri uriașe au cotropit de-a dreptul portul englez Hartlepool, iar în Stonehaven, au acoperit toate străzile cu o spumă de câțiva centimetri.

Serviciile de salvare au fost mobilizate într-o căutare febrilă a unei persoane rămasa captivă în mașina blocată între ape. Oamenii au fost avertizați să se pregătească pentru inundații și alunecări de teren. Nivelul râurilor ar putea ajunge la 5 metri, a alertat Agenția scoțiana de protecție a mediului.

Vreme rea în Europa

Alerte de vreme rea s-au emis și în Italia și Elveția, unde presa locală scrie că nu este exclus să fie emise ordine de evacuare a locuitorilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Frontul atmosferic format în Atlantic a provocat deja dezastru în Franța. Zona Provence-Alpi-Coasta de Azur, de la frontiera cu Italia, a fost sub cod roșu de inundații. Aluviunile aduse de ploile torențiale de pe munte, au distrus un drum și au blocat mai multe autocare în localitatea Saint-Martin-Vésubie.

Autoritățile din zonele aflate în calea furtunii au recomandat oamenilor să stea departe de cursurile de apă, pentru că sunt predispuse la inundații rapide și să nu se aventureze la călătorii lungi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si