Close sidebar
Close sidebar

VIDEO. "Gaza devine un cimitir pentru copii”, spune șeful ONU, Antonio Guterres. Israelul îi cere din nou demisia

"Gaza devine un cimitir pentru copii”, a declarat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres. Acesta a numit  conflictul dintre Israel și palestinienii din Gaza „o criză a umanității”.

Sorin Negru,

Șeful ONU: "Coșmarul din Gaza este o criză a umanității"

[Sursa foto: Captură YouTube]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Sănătății din Gaza, aflată sub controlul grupării extremiste Hamas, a declarat că bilanțul morților din enclava atacată cu rachete de Israel a depășit 10.000 de persoane.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut luni o încetare a focului imediată în Fâșia Gaza, despre care a spus că „devine un cimitir pentru copii”.

Citește și: Ei sunt cei mai bogați lideri Hamas! Ce avere au liderii grupării teroriste Hamas, care a atacat Israelul?

„Catastrofa care are loc sub ochii noștri cere o încetare a focului cât mai urgentă, cu fiecare oră care trece, din motive umanitare”, a spus Antonio Guterres citat de DW.com.

Israelul a cerut recent demisia lui Guterres de la șefia ONU, după ce secretarul general al organizației ar fi făcut comentarii favorabile poporului palestinian și "a arătat compasiune pentru cele mai teribile atrocități comise împotriva cetățenilor Israelului și a poporului evreu". 

Șeful ONU: "Coșmarul din Gaza este o criză a umanității"

Antonio Guterres a precizat, în mesajul transmis luni 6 noiembrie, că este nevoie de ajutor umanitar imediat în Fâșia Gaza și că acolo are loc o suferință colectivă inumană. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Părțile în conflict... și, într-adevăr, comunitatea internațională... se confruntă cu o responsabilitate imediată și fundamentală: să oprească această suferință colectivă inumană și să extindă dramatic ajutorul umanitar în Gaza. Coșmarul din Gaza este mai mult decât o criză umanitară. Este criza umanității”, a declarat șeful ONU.

Guterres a invocat refuzul Israelului de a permite accesul de combustibil în regiune, despre care susţine că ar fi folosit de Hamas.

„Fără combustibil, nou-născuții aflați în incubatoare și pacienții care beneficiază de suport pentru viață vor muri. Calea de urmat este clară. O încetare a focului umanitar – acum. Toate părțile să respecte toate obligațiile care le revin în temeiul dreptului internațional umanitar”, a mai spus el.

Diplomatul, care a înfuriat Israelul la sfârșitul lunii octombrie, sugerând că atacul Hamas nu a avut loc într-un vid, ci pe fondul unei istorii zbuciumate, s-a declarat șocat în legătură cu „încălcările clare ale dreptului internațional umanitar la care asistăm... Permiteți-mi să fiu clar: conflictul este mai presus de dreptul internațional umanitar”.

De asemenea, Guterres a condamnat ferm „actele de teroare odioase” ale Hamas și a repetat apelul pentru eliberarea celor peste 200 de persoane răpite de gruparea islamistă și duse în Gaza, unde continuă să fie ținute ostatice.

Prima reacție a Israelului după anunțul lui Antonio Guterres

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a criticat declarația lui Guterres și i-a cerut din nou demisia, la fel ca în urmă cu zece zile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Au trecut peste 30 de zile de când copiii din sudul Israelului au fost măcelăriți intenționat de teroriștii Hamas, dar nu ați spus NIMIC despre „cimitirul copiilor” care a devenit sudul Israelului. V-ați pierdut busola morală și nu mai puteți rămâne secretar general nici măcar un minut", i s-a adresat el șefului ONU.

Citește și: Ceasul Apocalipsei nu va ajunge la ora 12 fix, spun experții în fizică atomică. Motivul este înfricoșător

Potrivit oficialului din Israel, ar fi vorba de "o comparația falsă imorală între o organizație teroristă brutală care comite crime de război și o democrație care respectă legea".

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI