Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Georgia, o destinație fascinantă

Romanilor le place sa descopere si sa exploreze locuri mai putin stiute, greu accesibile pana acum! Un exemplu vine din Est, unde Georgia devine o tara din ce in ce mai captivanta pentru noi! Ajungem acolo la capatul unui zbor direct de 2 ore si jumatate cu avionul, iar peisajele unice in lume, deliciile gastronomice si incarcatura istorica sunt captivante.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bine ati venit in Tibilisi, capitala Georgiei! O tara ale carui folclor si alfabet au intrat in patrimoniul mondial UNESCO.

Tot aici am descoperit pe strazile incarcate de istorie, casa celui care i-a fost doctor lui Stalin, unde inca traiesc descendentii familiei.

Tara, situata intre Marea Neagra si Marea Caspica, se poate lauda cu cel mai faimos vin din Europa Estica- Saperavi.

Anual, exporta licoarea unica in lume in valoare de 172 de milioane de dolari. De altfel, aici se regaseste cea mai veche plantatie viticola din lume.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In tinutul Caucazului mijlociu, se regasesc cele mai vechi monumente crestine. Si tot aici, am descoperit Signaghi.

ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Am ajuns in Sighnaghi, un oras situate la 110 km de capitala Georgiei- Tibilisi. Aici am gasit Casa Casatoriilor practice, particularitatea orasului.

O casa deschisa 24 din 24, 7 zile pe saptamana. Oricand, cuplurile pot veni aici pentru a-si oficia relatia.

Simbolurile, cultura, traditiile si mancarea sunt pe placul oricarui gurmand si au rotunjit incet, dar sigur numarul turistilor.

Citeste si: VIDEO| La pas, prin munții României. Celebru jurnalist străin, fascinat de țara noastră

ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Faimoase aici sunt ciurcela, un desert traditional, placintA cu branza si bautura numita cha-cha, o tarie asemanatoare palincii romanesti.

O țară sigură

Un lucru mai putin stiut este faptul ca, in Georgia, iubitorii sporturilor de iarna gasesc statiunile montane Gudauri sau Bakuriani din Muntii Kazbek, unde lungimea partiilor este de kilometri intregi.

Si, cel mai important, este o tara sigura.

E.S. LIVIU HORUMBĂ, AMBASADORUL ROMANIEI IN GEORGIA: Relatiile intre Romania si Georgia sunt excelente din punct de vedere politic si diplomatic! Relatiile dintre Romania si Georgia din punct de vedere istoric si diplomatic dateaza inca din 1918! 

Din octombrie anul trecut, TAROM a introdus curse directe Bucuresti-

Tibilisi. Cei mai multi turisti care ajung acolo sunt rusi, englezi, germani si chinezi.

Numai anul trecut, peste 3.500 de romani au vizitat Georgia, iar anul acesta sunt asteptati 10.000. Noi va dorim calatorie placuta!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI