Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Gospodinele din Brașov, la făcut de zacuscă în aer liber

Deși sezonul grătarelor s-a încheiat, pădurile de la marginea Brașovului sunt în continuare acoperite de un fum dens. Asta pentru că multe gospodine au ieșit în natură ca să coacă legumele pentru zacuscă. Chiar și în aer liber, treburile în familie sunt bine împărțite. În vreme ce domnii se ocupă de foc, doamnele se asigură că vinetele sau ardeii sau gogoșarii sunt gata de pus în borcane.

Redactia Stirile Kanal D,

La grătar pentru zacuscă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sfârâie grătarele în zona Pietrele lui Solomon. Dar nu cu mititei, cârnăciori sau ceafă de porc, ci cu legume. Tot mai mulți brașoveni profită de vremea frumoasă și merg în inima naturii ca să pregătească ingredientele pentru zacuscă. Pentru cei care locuiesc la apartament, coacerea legumelor în aer liber este soluția ideală.

În aer liber, la făcut de zacuscă

La 72 de ani, doamna Florica muncește intens pentru proviziile de iarnă. S-a trezit dis de dimineață, iar la ora 9.00 a început să coacă legumele. Până la prânz o mare parte din treabă era deja gata.

Citește și: VIDEO- Pregătiri pentru viața de cămin. Singuri sau ajutați de părinți, studenții au început mutările.

„- Șase kilograme de vinete, capia cinci și ardei gras cinci.

- Și ce faceți din ele?

- Zacuscă. Mie îmi iese la tot ce am aici aproape 19-20 de borcane la 400 de grame”.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Și zona de grătar din apropierea lacului Noua este ocupată de brașoveni care pregătesc conservele pentru iarnă. Cei care vor să fie siguri că prind un loc liber trebuie să vină cu noaptea în cap.

„- De obicei lumea vine dimineața la ora 7, la 8, sunt deja aici pe baricade.

- În perioada asta grătarele se folosesc pentru legume, nu?

- Pentru legume, majoritatea pentru legume, 80%”.

Munca pentru pregătirea zacuștei se face în echipă. În familia Bejan, de exemplu, responsabilitățile sunt bine împărțite. Nea Ioan se ocupă de foc și coacerea legumelor, iar doamna Brândușa pregătește rețeta de zacuscă.

Odată terminată coacerea legumelor, urmează ca ele să fie tocate, fierte și puse în borcane. Rezultatul final este delicios. 

„Toamna este sezonul în care cămările românilor se umplu de bunătăți.

Oamenii pun de la murături, borcane cu gemuri, la tot felul de zarzavaturi, însă vedeta sezonului este zacusca pe care gospodinele deja au pregătit-o și au așezat-o frumos în borcane”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI