Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Grădinițe de stat ultramoderne, care concurează cu cele private. Cum arată o oră de curs a micuților și ce beneficii au la stat?

În România există grădinițe de stat care concirează cu cele private. Iată cum arată o oră de curs, dar și beneficii au, la unitățile de învățământ de stat, cei mici.

Redactia Stirile Kanal D,

Grădinițe de stat ultramoderne [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Grădinițele de stat concurează la condiții cu cele private și au în programă tot mai des ore de curs precum pictură sau lectură. În mai multe localități din Ilfov, unitățile de învățământ au fost reabilitate inclusiv din fonduri europene. Cum arată o oră de curs a micuților și ce beneficii au la stat, vedem în materialul următor", a transmis Simona Pătruleasa.

Grădinițe de stat ultramoderne

La câțiva kilometri de Capitală, în comuna Domnești, o grădiniță de stat surprinde. Are o girafă uriașă, desenată pe pereții exteriori, iar la interior e o ploaie de culoare. Încăperi moderne, spațioase, cărți de toate felurile și jucării inteligente.

Suntem acum la grupa mare, și am ajuns chiar la atelierul de pictură, o activitate care le stimulează imaginația copiilor și îi face din ce în ce mai meticuloși.

"- Ce pictezi tu aici?
- Pisicuță
- De ce-ți plac tie pisicuțele?
- Sunt drăguțe...
- Și mai cum sunt pisicuțele?
- Frumoase!", a spus un copil.

Ne mutăm într-o altă grupă, unde copiii sunt captivați de teatrul de păpuși.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Tot aici, copiii învață prin activități inedite detalii despre construcții și artă.

"Aș putea spune că egalează și chiar depășește o grădiniță privată", a declarat Ionela Ștefan, director grădiniță.

Ne mutăm acum în Snagov, tot lângă București, unde o altă grădiniță a fost reabilitată complet, costul se ridică la 3 milioane de lei.



Grădinița de stat are 4 săli de clasă moderne, dar și toalete de ultimă generație. Aceasta va primi în curând aproximativ 80 de copii.

Locurile la grădinițele de stat sunt mană cerească pentru părinți.

"Grădinițele de stat sunt prima opțiune a părinților, pentru că taxele sunt foarte mici, comparativ cu grădinițele private. Singurul lucru care se plătește este mâncarea copiilor. De exemplu, aici, la această unitate de învățământ părinții plătesc 20 lei pe zi pentru masa micuților, iar meniul de astăzi constă în supa de pui, mămăligă și brânză și fructe de sezon", a transmis

echipa Știrile Kanal D: Ellvira Costache și Adi Tudor.

Citește și: Grădiniță de stat de 4,8 milioane de lei, în Oradea. Marea dechidere: luna aceasta

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI