Un singur simptom este suficient pentru ca parintii cu copii mici sa inceapa sa fiarba de ingrijorare.

Aceasta mamica a venit intr-un suflet cu Maya la camera de gardă. Copila nu s-a simtit bine noaptea trecuta, iar parintele recunoaste ca nu i-a rabdat inima sa astepte tura medicului de familie.

La numai 7 ani, Maya nu stie sa spuna de ce nu se simte bine, dar crede ca este ceva in neregula.

In aceste conditii, holurile de asteptare din fata camerelor de garda sunt in permanenta aglomerate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Cine sunt cei opt români uciși de gripă? Printre ei se află și un copil în vârstă de doi ani

Medicii sunt constienti de spaimele parintilor si ii trateaza pe toti la fel, insa perioada aceasta reprezinta o presiune suplimentara pe umerii lor. Se confrunta cu doua probleme majore: fie cu refuzul parintilor de a veni la spital chiar si atunci cand e nevoie, fie cu extrema.

Mihai Craiu, medic primar pediatru: Prezentarea, sa spunem nejustificata, nu inutila, la medic. Pentru ca nimeni nu vine cu un copil sanatos, ci ale carui semne si simptome nu sunt atat de severe incat sa justifice prezentarea intr-o unitate de primiri urgente!

Cum arată măștile care ne protejează eficient de viruși

Masurile preventive sunt unicul mijloc de protectie iar cei care nu isi doresc sa devina pacienti au invatat deja lectia.

Drept dovada, in farmacii cu greu se mai gaseste acum o masca de protectie.

Insa nu orice masca este si recomandata.

Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale: Mastile care sunt mai eficiente pentru infectiile virale si protectia impotriva virusruilor, sunt inchise ermetic pe fata celui care o poarta si exista filtre care filtreaza particulele foarte mici, cum sunt virusurile.

Diferentierea se face la modul de inchidere si la materialul din care sunt confectionate.

Citeste si: VIDEO| Terifiați de gripă. Românii iau cu asalt camerele de gardă ale spitalelor

Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale: Cele care se gasesc in farmacie, mult mai simple si mult mai putin ermetice, pe de alta parte nici nu sunt eficiente daca le purtam mai mult de o ora sau două.

Pentru a nu se ajunge la situatii critice, specialistii sfatuiesc sa se respecte minime masuri de igiena si sa apeleze la tratament la domiciliu in primele zile de la aparitia simptomelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si