Realitatea crunta a trait-o nu unul- ci sute de pasageri care s-au nimerit sa intre in tara la orele de varf. Oficialii din aeroport s-au gandit sa inchida in plin sezon estival cateva ghisee de control, asa ca haosul a fost la el acasa. Insa greul abia acum incepe, cand urmeaza cel mai intens trafic.

Imaginile au fost filmate la orele pranzului la terminalul sosiri al aeroportului din Otopeni.

Calatorii- care venisera din destinatii diferite- au dat unii peste altii intr-o busculada din care nimeni n-a scapat fara zeci de minute de chin- in care au batut pasul pe loc. Brusc- s-au defectat si scarile rulante asa ca inghesuiala a fost si mai crancena.

Citeste si: VIDEO| Un val de aer saharian a lovit Capitala! Temperaturile se resimt până la 40 de grade

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Dan Alexa, noi declarații tranșante! Ce spune despre Anamaria Prodan

Citeste si: VIDEO| Momentul în care lui Eugen Neagoe i s-a făcut rău a fost filmat! Imagini de groază cu resuscitarea antrenorului de la Dinamo

De fapt- nu scarile rulante sunt de vina pentru tot haosul. Oficialii aeroportului s-au gandit ca in plin sezon estival sa inchida pentru modernizare nu mai putin de zece ghisee de control a pasapoartelor.

Scenele s-au repetat si-n urma cu doua saptamani- cand a fost suficient sa se intalneasca pe acelasi culoar de iesire pasagerii a doua curse.

Adevarul e ca traficul a explodat in ultimii ani- iar aeroportul e tot mai mic pentru numarul urias de calatori care trec pe aici. Intr-o luna de vara sunt peste un milion si jumatate. Sunt peste 200 de decolari pe zi si tot atatea aterizari.

Adica un avion la patru minute.

Ca sa mai scurteze din cozi- oficialii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti promit sa instaleze 6 porti biometrice- de control automat al pasapoartelor.
Ele ar putea fi functionale abia de luna viitoare.

Dar asta nu va pune capat aglomeratiei de la orele de varg. Singura solutie ar fi construirea unui nou terminal- proiect care e inca la faza de exproprieri. De anul viitor ar putea incepe lucrarile si peste alti 5 ani sa fie gata. Pana atunci- calatorii mai au de indurat la cozi atat la iesirea din tara cat si la intrare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si