A fost haos pe marile aeroporturi  din Marea Britanie! O eroare la serviciul online de control al pașapoartelor a blocat mii de pasageri din toată țara și a produs întârzieri uriașe pentru sute de zboruri, a transmis Christian Sabbagh.

Haos pe aeroporturile din Marea Britanie

Sunt imaginile haosului surprinse aseară în aeroporturile din Londra, Manchester sau Edinburgh, după ce o eroare pe scară largă a serviciului online de control al pașaporatelor a blocat zborurile.

,,Am ajuns la punctul de control al pașapoartelor și dintr-o dată coada nu s-a mai mișcat. M-am uitat spre porțile electronice și toate ecranele erau goale, toate erau închise'', a spus un pasager.

Citește și: VIDEO. Români blocați de vremea extremă în aeroportul din Dubai. Mesaj de ultimă oră de la MAE

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să trecă la verificarea manuală a documentelor. O operațiune care a durat însă de cinci ori mai mult față de controlul prin porțile electronice, făcut cu ajutorul scanării faciale. Vizibil epuizați, oamenii s-au întins pe jos.

În acelasi timp erau alte sute de persoane care se alăturau zonei de control a pașapoartelor fiind veniți cu alte zboruri, și rapid totul a devenit haotic.

Erau mulți oameni frustrați, cum este și normal și nimeni nu primea nici o informație.

,,Imediat cum am ajuns la aeroport am fost întâmpinați de cozi. Era și un bărbat care striga că va fi o așteptare de cel puțin două ore și jumătate''.

Sătui de așteptarea la cozile interminabile, unii au ales metode de transport alternative pentru a ajunge la destinație.

,,Chemam mașini de ride-sharing, am sunat la toate companiile de taxiuri disponibile.

Până la urmă a fost extrem de scump și o călătorie foarte lungă''.

În cele din urmă, sistemul a fost repus în funcțiune. Acesta nu este primul incident de acest gen în Marea Britanie. În aceeași perioadă a anului trecut, sistemul automatizat de porți a mai avut o astfel de eroare. Și atunci, zborurile au avut întârzieri timp de mai multe ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si