Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Harta testelor antidrog „fals pozitive”. Problema este întâlnită în mai multe Inspectorate Județene

O nouă problemă pare să fie semnalată în privința drugtestelor. În mai multe Inspectorate Județene, o bună parte din testele efectuate pentru droguri sunt greșite.

Maria Stiuca,

Harta testelor antidrog fals pozitive [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„În plin război al autorităților cu șoferii care conduc sub influența drogurilor ies la iveală informații care ridică semne uriașe de întrebare. O bună parte dintre rezultatele pozitive la testările drugtest se dovedesc, pe teren, false. Colegul meu, Vlad Petrișor, are mai detalii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Rezultate false ale testelor antidrog

„Bun găsit!
Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, dintre cele 42 de inspectorate județene, doar 6 au transmis rezultate despre testele drugtest, iar în alte trei județe rezultatele au fost făcute publice de alte instituții.
Este vorba despre aparatele Drager, aflate în dotarea Poliției, despre care există informații că ar indica rezultate false.

Citește și: Cătălin Cherecheș încearcă să scape de extrădarea în România. Cât ar putea dura procedura de extrădare a fostului primar din Baia mare, în acest caz

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

La IPJ Arad, din cele 99 de rezultate pozitive, 13 erau greșite. O situație ceva mai gravă este înregistrată în Tulcea. Acolo, din 56 de rezultate pozitive, 18 sunt false.
Nici cei de la IPJ Covasna nu stau deloc bine. 41% dintre rezultate sunt greșite, mai exact dintre cele 17 rezultate pozitive, doar 10 erau corecte.
La IPJ Brăila sunt cele mai mari probleme. Potrivit celor de la Libertatea, din 99 de rezultate pozitive, 53 erau greșite și doar 7 au indicat un rezultat corect.


La polul opus se află IPJ Brașov unde aparatele de testare împotriva drogurilor au avut o eficiență de 100%”, a transmis Vlad Petrișor, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI