Sparanghel nature cu sos olandez e preparatul- deloc sofisticat- care face furori intr-un restaurant din cCpitala.

Dupa ce se amesteca cu galbenus de ou, sosul e gata in mai putin de cinci minute. Apoi se scoate sparanghelul de la vidat, se unge cu unt si se aseaza pe farfurie alaturi de o garnitura de cartofi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Madalina Bichir, reporter Stirile Kanal D: In acest restaurant, regasim un meniu special doar cu preparate din sparanghel. Printre ele se numara supa crema de sparanghel cu ciuperci, sparanghelul natur sau gratinat cu branza. Preturile pornesc de la 19 lei si pot ajunge pana la suma de 75 de lei.

Atat sparanghelul alb, cat si cel verde provin din comuna Baneasa- judetul Giurgiu- unde e cea mai mare cultura din tara, intinsa pe 170 de hectare.

Investitia e a unui neamt, iar de ea se ocupa Adrian, un roman care a muncit in agricultura in Germania. Spune ca hrana regilor- cum e supranumit sparanghelul- pare sa iubeasca mai tare pamantul romanesc.

Adrian: Sparanghelul verde iese mai repede cam cu doua saptamani ca in Germania sau ca in alte tari.

De aici, un kilogram de sparanghel pleaca la pretul de 20 de lei. Iar cereri sunt, inclusiv la export.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si