Nelu Tătaru, chirurg, deputat fost ministru al Sănătății și, de astăzi, suspect pentru că ar fi luat mită de la pacienți: „I-a dat sincer, că doar vă dați seama că un caz ca ăsta nu s-a instrumentat așa, dintr-o zi pe alta.”

Procurorii DNA Iași au programat audieri maraton. Aproximativ o sută de pacienți și rude ale acestora vor da cu subsemnatul:  „Este un doctor foarte bun.

Mi-a operat băiatul. Nu i-am dat înainte. O mică atenție am dat pentru mulțumirea pe care o aveam. N-aș știi să vă zic suma că este un an, un an și de când i-am dat. Nu era o sumă mare.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Poziția corectă a mâinii la măsurarea tensiunii. Ce să nu faci cu 30 de minute înainte- antena3.ro

Citeste si: Un militar ucrainean şi-a anunţat dezertarea pe Facebook. Bărbatul a fost arestat și riscă ani grei de închisoare- wowbiz.ro

Mama pacientului vorbește de o sumă de aproximativ o sută de lei. Procurorii spun că între aprilie și iulie medicul ar fi primit sume cuprinse între o sută și cinci sute de lei de la patruzeci și cinci de persoane. S-ar fi ales și cu diverse produse, ouă și carne, după cum susțin surse din anchetă. Alte douăzeci și șapte de persoane, pacienți și rude, sunt considerate suspecte pentru dare de mită și riscă să ajungă în boxa acuzațiilor: „Nu știu de unde au apărut aceste acuzații.

Eu vreau să aflăm și noi. Vă spun în continuare, sunt nevinovat. Mi-am făcut doar meseria.”

Chirurgul Nelu Tătaru a fost ridicat din spitalul din Huși. Procurorii au făcut percheziții și la farmacia deținută de soția fostului ministru al Sănătății în căutarea de probe: „La mine în spital, la pacienții mei. Specific că astăzi nu este în programul meu de spital, programul meu de spital este joia și vinerea după amiază.

Eu vin efectiv în fiecare dimineață și pacienții mei știu același lucru, benevol, lucrând cu dânșii, consultându-i.”

„Politica l-a schimbat, chiar dacă fizic e același om, dar politica l-a schimbat. În ziua de azi nu mai cred nimic și pe nimeni, decât în Dumnezeu”, spune o pacientă. Într-o postare de acum cinci zile, ștearsă însă în această dimineață, medicul scria: „Nelu, tu pentru ce muncești atât la spital, mă întreabă o cunoștință. Pentru pacienți, îi răspund. Cum, nu pentru bani?, mă întreabă. Nu, i-am răspuns.” Nelu Tătaru și soția dețin două apartamente la București și Iași. În conturi, chirurgul a adunat peste unu virgulă patru milioane de lei. La șefia filialei PNL Vaslui, Tătaru va fi înlocuit cu Varujan Vosganian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si