Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Ignorăm banii străinilor care vin la noi. In Grecia, turiștii cheltuiesc anual 16 miliarde de euro

Din 10 straini care ne-au vizitat tara in primele luni din anul acesta, 6 au venit in interes de afaceri. Ar cheltui mai mult decat pe cazare si mancare, dar autoritatile de la noi nu stiu cum sa-i determine sa faca asta. Gasim un exemplu graitor intr-un oras cu port la Dunare. La numai cativa kilometri de locul in care opresc vasele de croaziera gasim un obiectiv important, uitat de toata lumea.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Suntem in portul din Giurgiu si facem cunostinta cu un grup de turisti veniti din Israel. Oamenii ar vrea sa faca o croaziera pe Dunare, dar vremea nu e favorabila si oricum, oportunitatile sunt putine.

Dar Dunarea nu e totul. Ne propunem sa vizitam cetatea lui Mircea cel Batran din Giurgiu. Ne suim la volan si ne bazam pe indicatiile de pe telefon. Ajungem dupa cativa kilometri.

Fara indicatoare de informare turistica, ne trezim in satul Cetatea si nu la cetatea medievala. Revenim in Giurgiu dar dam de un gard. In interior se vad ruinele si numai 2 vizitatori… Doua capre!

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Cu chiu, cu vai, ajungem la ceea ce pare a fi o intrare. Gardul e intrerupt, dar parca nu ne trage inima sa intram.

Din cetatea Giurgiu au mai ramas cateva ziduri. Doua autocare pline cu turisti trec pe langa vestigii in numai cateva minute.

Nimeni nu opreste. De ce ar face-o? Cea mai importanta cetate la Dunare este promovata in 10 randuri mici, intr-un singur pliant.

Aflam totusi ca exista un proiect de amenajare a zonei adiacente cetatii. O veste buna!

Petre Nechita, reporter Stirile Kanal D: In primele 3 luni din anul acesta, in Romania au sosit 444.000 de straini. Fiecare a cheltuit cam 2.900 de lei. Am putea obtine o suma si mai mare, dar nu stim sa facem asta.

In 2018 ne-au vizitat aproape 2,8 milioane de straini. Au cheltuit peste 1,3 miliarde de euro. Cei mai multi vizitatori au ajuns in interes de afaceri. Grecii au atras 30 de milioane de turisti care au cheltuit 16 miliarde de euro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI