Ministrul Mediului a detaliat modalitatea de intervenție în cazurile de forță majoră

„Vom propune ulterior ordonanței de urgență această modificare și vom defini ce înseamnă îndepărtarea sau imobilizarea carnivorelor mari și ce înseamnă uzul de armă asupra carnivorelor mari în situații de urgență, după care, vom defini riscurile.

Vom clasifica situațiile de forță majoră în funcție de risc- normal, redus, mediu sau mare.

Acolo unde animalul se retrage imediat după întâlnirea cu omul sau provoacă pagube ocazional, a fost observat ocazional în apropierea zonei locuite, riscul este redus și acolo nu se intervine niciodată prin extragere sau prin relocare. Dar acolo unde nu se mai retrage la gonire, nu se mai retrage dacă este surprins de om și nu fuge, atacă, este agresiv, acolo cu siguranță este nevoie și de o astfel de intervenție”, a spus ministrul Mediului la Digi24.

Citeste si: Incident șocant în centrul staţiunii Sinaia. Adolescentă, salvată din fața unui urs

Urșii agresivi vor fi împușcați

Totodată, ministrul a comentat și cazul care s-a înregistrat sâmbătă la Harghita, atunci când un bărbat a fost atacat de un urs. Pentru situații de genul acesta, Ministerul Mediului propune intervenții mult mai rapide din partea autorităților și modificarea legislației pentru cazurile extreme. 

Citeste si: VIDEO- Urșii, din ce în ce mai multe întâlniri cu oamenii în habitatul natural

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În cazurile în care nu se poate, în cazurile în care- vă citesc, că am textul în față- se află prins într-o capcană autorizată sau intră în gospodării și nu se retrage în prezența omului, se hrănește cu gunoaie în prezența oamenilor și nu se sperie de om, nu se retrage când este gonit, atacă omul sau atacă gospodăria, chiar dacă încearcă omul să-l alunge- în aceste situații trebuie să creăm această posibilitate de intervenție de extragere prin împușcare”, a completat ministrul.

Sâmbătă, un bărbat de 65 de ani a fost atacat de un urs în comuna harghiteană Tulgheș. A fost transportat cu un elicopter SMURD chemat de la Târgu Mureș. Evenimentul s-a produs în jurul orelor 9:00, la marginea localității, nu departe de locuința bărbatului. Omul a fost salvat de fiul său, care a tras cu arma pentru a speria animalul, a declarat Marcel Vancu, primarul localității Tulgheș, potrivit HotNews.

Citeste si: Un turist care schia a avut ghinionul de a se întâlni cu un urs pe o pârtie din Predeal VIDEO

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Victima a ajuns în cele din urmă la spital cu răni pe față, mâini și picioare. În ultimele trei săptămâni, nu mai puțin de trei persoane au fost atacate de uși în județul Harghita, potrivit Agerpres. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si